В началото на 1956 е разработена система за контрол на производството на храни. Началото на тези принципи за производство са били създадени за да се гарантира качествено производство на храни, предназначени за астронавтите на НАСА в САЩ. По-късно тези принципи са оформени в един общ, наречен haccp и неговата цел е по-скоро да следи и гарантира качествено производство а не анализ на самите храни. Целта на HACCP е да проследи самия процес на производство а не крайния продукт.
Защо HACCP е толкова важен за здравето?
В днешно време, производствения процес на редица консервирани храни се следи от редица регулационни органи. Следвайки принципите на хасп, вие ще намалите риска от проблеми със тези регулационни органи и ще подобрите качеството на самия продукт, които произвеждате. По тази система се следи и рискът за здравето и евентуалния риск от проблеми в производствения процес. За здравето на работниците, но и потребителите, които консумират крайния продукт.
сряда, 18 април 2012 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар