Упражнения за болки в кръста | Блог за здраве и красота

понеделник, 4 юли 2011 г.

Упражнения за болки в кръста

Неправилната стойка по време на работа води до различни проблеми като изгърбване, болки в кръста и възпаление на седалищния нерв наричан още ишиас. Болките в кръста делят на няколко основни вида. Остри болки при движение, мускулни болки при стоене в седнало положение и болка при движение на ръцете. Последните два типа се дължат на мускулни спазми и липса на движение при човека. За разлика от тях, болката в кръста причинена от ишиас нерва е много по-силна и се простира надолу по краката до глезените. Възпаления седалищен нерв може да ви причини силни болки до такава степен, че няма да можете да се движите нормално. От този проблем страдат милиони хора по света, основно такива чиято работа не е обвързана с физически труд.  В тази статия ще поговорим за някой упражнения които да ви помогнат да се справите с болките в кръста.

Упражнение 1
Това упражнение е елементарно и се прави в домашни условия без да са нужни помощни средства. Какво трябва да се направи?
Застанете с леко разкрачени крака и хванете ръцете си така, все едно ще плувате. След това се опитайте да докоснете палеца на краката си последователно като се стараете да не сгъвате краката си. Навеждането трябва да стане от кръста. Ако не можете да достигнете палеца на крака си не се притеснявайте. За да се достигне успех ще трябва да повтаряте упражнението всеки ден, предимно сутрин. Упражнението се прави около 15 минути като предварително се постарайте да раздвижите таза си.

Упражнение 2
Това упражнение за кръста е също лесно и не изисква много време. За целта ще трябва да застанете легнали по гръб. Хванете таза си с две ръце и се опитайте да повдигнете краката си без да ги сгъвате право нагоре. Важно е прегъването да става от кръста а не от капачката на крака. Ако не можете да достигнете хоризонтално положение на краката не се притеснявайте. Това не е толкова важно а и не всички хора са толкова гъвкави за да го направят напълно. Това упражнение е полезно също за хора със сърдечни проблеми.

Упражнение 3
Това упражнение е подобно на второто с една малка разлика, но е също така ефективно и полезно за профилактика на кръста. Застанете отново в легнало положение по гръб. След това сгънете краката си. На схемата по-долу е показано как се прави. Между колената сложете една футболна топка или друг объл и лек предмет. След това прилепете ръцете си към земята и ги използвайте за упора. Започнете да повдигате таза си нагоре като използвате сгънатите си крака и ръцете. Тежестта попада върху краката и ръцете, но не и кръста. Той се движи безпроблемно нагоре и надолу. Това упражнение спомага за възпален ишиас нерв, болки в кръста и естественото кръвообращение на човешкото тяло.

Описаните по-горе упражнения са идеални за профилактика и поддръжка на кръста в домашни условия. Те не изискват много време и ще ви спестят неприятностите от възпаление на нерва. Особено ефективни са за хора, които прекарват повече време в седнало положение на работа или в къщи. В някой от следващите статии ще ви разкажем за това кои стойки трябва да избягвате по време на работа за да избегнете проблемите с кръста или гърба.

2 коментара:

stelki каза...

Ако имате болка в кръста опитайте с Анатомичен коректор за стол и автомобил

При болки в кръста и гърба, дископатии, дискови хернии, гръбначни изкривявания, неправилно седене.Поставя гръбначният стълб в анатомично положение и освобождава напрежението от продължително седене и шофиране.

http://stelki.ladysecret.eu/oblegalka.htm

Viseo каза...

Според мен препоръките за нашетоздраве са много полезни! Поздрави за блога!

Публикуване на коментар