Причини за постоянната умора | Блог за здраве и красота

понеделник, 4 юли 2011 г.

Причини за постоянната умора

Ако чувствате постоянна умора и нищо не помага да се справите с нея. В същото време изпитвате затруднения да заспите и се въртите с часове в леглото. Определено имате нужда от помощ. В тази статия ще ви разкажем за основните причини за появата на умората и някой съвети за да се справите с нея. Първо и най-важно нещо е да разберем каква е причината за постоянната умора, която изпитвате. Едва след това ще можете да предприемете съответните действия за нейното отстраняване.

1. Умора причинена от стрес
Ако сте подложен на постоянен стрес или изпитвате притеснение поради някакъв проблем е напълно възможно умората, придружена с въртене в леглото да ви сполети за дълъг период от време. Такива състояния са често срещани при хората подложени на постоянен стрес в работата. Трябва да се предприемете незабавни действия за да си помогнете с този проблем. Първо и най-важно в живота е здравето а проблемите са просто част от живота на човека. Посъветвайте се със терапевт по отношение на проблема, които имате. Той ще ви помогне да се успокоите и започнете да мислите трезво за проблемите си. Някой хора не обичат да търсят помощ в такива моменти и се натоварват допълнително докато проблемът се увеличава а здравето ви си отива. Друг вариант е да споделите с приятели това, което ви мъчи. Така също ще си отдъхнете и ще започнете да мислите трезво.

2. Умора в следствие на болест.
След кратко боледуване е напълно нормално да се чувствате уморени постоянно. Това е нормално състояние за повечето хора. Не може да очаквате, че като сте лежали с дни изведнъж ще скочите от леглото в перфектна форма. Нужно е време и силна храна, като междувременно не се преуморявайте. Най-добре е да си вземете няколко допълнителни почивни дни и да ги посветите на възстановяването си. Излизайте на места богати на чист въздух и правете кратки разходки.

3. Умора причинена от постоянна работа.
На света е пълно с различни видове хора. Някой мързеливи а други са толкова съсредоточени в работата си, че забравят за почивка и храна. Такива хора или по-скоро работохолици са често срещани в много свери. Ако сте от тях е нужно да отделите малко време и за себе си. Постарайте се да направите една дълга и приятна почивка. Хранете се редовно, някой хора напълно игнорират храната през деня и това води до редица увреждания и преумора. Състоянията като сърдечен удар или инсулт са много често срещани при такъв тип хора. Не трябва да подценявате това и се концентрирайте върху нормалния си начин на живот. Работата винаги ще я има, тя никога не свършва.

4. Умората като хронично заболяване.
В някой от предишните статии говорихме за този проблем. Не случайно при младите хора съня е по-дълъг отколкото при възрастните. При някой хора обаче дългият сън и умората се появяват още в младостта. За такива хора се препоръчват Магнезий и витамин Б6, които са жизнено важни за здравия сън. По този начин ще си гарантирате една добра почивка и ще бъдете по-активни през останалото време.

5. Ниска физическа активност.
Хората които не спортуват и се застояват по-дълго пред компютъра или телевизора. Движението им е не по-дълго от къщата до колата и обратно. Такива хора страдат от синдрома на постоянната умора, които е често срещан в някой работни среди. За такива хора се препоръчва повече движение. По този начин мускулите на тялото ще функционират много по-добре от преди и вие ще се чувствате по-жизнени и работоспособни. Ако сте прекарали дълго време по този начин на живот може да увредите нормалното функциониране на тялото като сърцето, седалищния нерв, бъбреците, главата и белите дробове.

Преди всичко за да се чувствате здрави и пълни с енергия е нужно да спортувате. Спортът е най-добрия натурален метод да си гарантирате, че никога няма да страдате от подобни проблеми като умората. Не подценявайте и здравословната храна, която е основния източник на енергия за тялото.

0 коментара:

Публикуване на коментар