Топене на коремни мазнини | Блог за здраве и красота

петък, 18 март 2011 г.

Топене на коремни мазнини

Коремните мазнини са често срещан проблем при голяма част от хората. Основна причина за появата на коремни мазнини са липсата на движение, нездравословна храна,  стрес на работното място или просто наследствен ген.
Как можем да се преборим със коремните мазнини. В тази статия ще ви разкажа за трите най-основни неща, които трябва да направите ако искате да имате красив и стегнат корем.
Първото и най-важно нещо е спорт. Ако не спортувате по-добре се замислете по този въпрос. Най-ефективен за цялото тяло, както всички знаем е бягане. Бягането за здраве поддържа не само коремните мазнини, но и всяка една част от вашето тяло. Особено полезно е за сърцето, бъбреците, белите дробове и всички мускули.
Хранене
Ако обичате да си хапвате ще трябва да се ограничите от някой храни в името на вашето здраве. Храните като хамбургери, хотдог, храни богати на мазнини не са препоръчителни. Освен, че се преработват много трудно от стомаха, от тях ви натежава и са изключително нездравословни.  Зеленчуците са най-важната част от въжето меню, но това не значи, че трябва напълно да загърбите месото и колбасите. Месото също е много полезно, особено пилешко. За разлика от повечето специалисти, които ще ви кажат, че свинското месо е причината за вашето затлъстяване. Аз ще ви кажа, че това са пълни глупости. Всеки, който си похапва повечко е нормално да наддава на килограми и всяко нещо е полезно в допустимите норми.  Ако спортувате и се движите редовно, няма да имате никакви проблеми от това, че сте хапнали свинска пържола на обяд.
Ето и някой упражнения, които може да опитате за стопяване на корема.
Първото и едно от най-ефикасните упражнения е коремни преси, коремните преси натоварват кръста и коремните мускули. Коремните преси са полезни и за лечение на ишиас. Не се доверявайте на електрически колани и други подобни методи за лечение. Досега не съм чул за човек, който е смъкнал корема само със стоене в хола с електрически колан на кръста си.

0 коментара:

Публикуване на коментар