Нощтно напикаване - решения? | Блог за здраве и красота

неделя, 27 март 2011 г.

Нощтно напикаване - решения?

Нощното напикаване е много често срещан проблем при децата а понякога и при юноши, дори възрастни хора. Причините за напикаване са много, увреждания, стрес и други. Какво трябва да направите ако вашето дете има проблем със напикаването нощно време.

Ето и някой прости решения за лечение.
Първия и може би най-ефективен метод това е аларма за нощно напикаване. На практика това е машинка със сензор, която следи за влагата и състоянието на детето. Технологията не ми е позната за да ви разкажа за нея, но е едно ефективно решение за деца, които не могат да усещат сами и да стават нощем до тоалетната. Проблемът при алармите за нощно напикаване идва от това, че те са наистина скъпи. Цените им варират от 50 до 150 $.

Втори метод, които също е добър за хора със нисък бюджет. При него вие трябва да ставате 2-3 часа след като сте сложили детето ви да си легне. Трябва да вдигнете детето си да стане и отиде до тоалетната. Ако то не може да се изходи, трябва да повторите процедурата след още няколко часа.

Трети метод е да ограничавате приемането на течности от вашето дете поне 2 часа преди лягане. Не им позволявайте да пият прекалено много течности и вода, както и се уверете, че са отишли до тоалетната преди лягане. Комбинирането на трети и втори метод е едно добро решение. При повечето деца проблемът с напикаване в леглото отминава със времето, когато започнат да израстват, но понякога се случва и да не прекъснат. В този момент можете да потърсите помощ от доктор или ако е нужно психолог за да помогнете на вашето дете.

Наблюдавайте децата си и не бъдете строги с тях когато се напикаят в леглото. Много родители правят грешката да се карат на децата си в такъв момент. Това само допълнително допринася за развитието на проблема и депресира децата ви. Старайте се да ги поощрявате и подкрепяте в такива моменти. Чувствайки подкрепата на родителите си, едно дете се чувства много по-сигурно и се преборва със проблемите, които го заобикалят.

Някой деца са по-срамежливи и притеснителни, понякога се случва да прикриват проблема от родителите си, особено ако са вече по-големи. Наблюдавайте децата си и се опитайте да ги предразположите да разговарят с вас за проблема. По този начин те ще се отърсят от напрежението и стреса и ще се успеят да се справят с проблема. Постарайте се да накарате детето ви да се чувства сигурно, по този начин проблема ще отмине постепенно и по естествен начин.

0 коментара:

Публикуване на коментар