Премахване на белезите от херпес | Блог за здраве и красота

неделя, 20 март 2011 г.

Премахване на белезите от херпес

Лечението на херпес е един от най-бавните и мъчителни моменти, но за съжаление се случва често при младите. След успешно излекуван херпес, понякога се случва да остават малки белези от инфекцията. Те представляват бледи петънца по кожата или устните.

Не съществуват много методи за лечение на белези от херпес, но все пак им някой медикаменти, които могат да помогнат за прикриване на белезите, дори за тяхното постоянно премахване.

Можете да използвате масло със витамин Е, доказано е че витамин Е помага за лечението на всякакъв тип белези по кожата. Ако се използва редовно, може да успеете да излекувате белезите за постоянно. Това е бавна процедура, но за съжаление няма по-бързо естествено лечение.

Съществуват кремове за изсветляване на кожата, които могат да ви помогнат да заличите белезите. Можете да потърсите за подобни продукти в интернет. Лично аз несъм използвал и нямам опит със подобен тип кремове, но някой лекари ги препоръчват за лечение на белези от херпес.

Може да се консултирате със доктор за хирургическа намеса. Освен, че е доста скъпа и в някой случаи без ефект. Хирургическото премахване на белези от херпес не се препоръчва за млади хора защото може да се отрази на външния им вид след време. Подлагането на пластична хирургия за премахване на белези е често срещана при младите и това е може би единствения 100% сигурен метод за успех, но аз лично не го препоръчвам за малки белези. Процедурата е скъпа и не си заслужава.
 На кратко процедурата представлява премахване на мъртвата тъкан, която няма косми и е по-тъмна или понякога по-светла от кожата ви. След това на мястото се поставя жива тъкан или се оставя тялото да изгради такава (ако мястото позволява). След процедурата може да не чувствате болка в областта на засегнатата част.

0 коментара:

Публикуване на коментар