Лечение на стрептококи в гърлото | Блог за здраве и красота

петък, 18 март 2011 г.

Лечение на стрептококи в гърлото


Стрептококи в гърлото е една от най-трудно преодолимите инфекции. Причината за това е заразяването с вирус от тип А. Стрептококи в гърлото е много популярно заболяване при малките деца и тийнейджърите, но понякога се случва и при възрастните.
Съществуват много видове лечение на стрептококи в гърлото, но в повечето случаи се налага и помоща на антибиотици.

Ето и някой методи, които можете да използвате в случай, че не желаете да взимате лекарства.
Най-често се използва гаргара със сол и вода, като водата трябва да бъде предварително затоплена. Не загрявайте водата много, топлината спомага на вируса да се разпространява в гърлото ви. Вкуса не е особенно приятен, но лечението със сол и вода има ефект и облекчава болката в гърлото ви.
Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за стрептококи в гърлото е, че е силно заразно и се предава чрез слюнката за заразения. Ако имате съмнения, че сте се заразили трябва да предприемете действия незабавно. Вирусът има инкобационен период и се активира когато тялото ви е най-отслабено. Затова трябва да се погрижите да окрепите вашата имунна система. Най-добрия начин да направите това е като вземете витамини. Ясно е че храната неможе да ви добави всички нужни за тялото витамини, затова на помощ идват мултивитамини, които можете да си закупите от най-близкия магазин.
Не подценявайте стрептококи в гърлото защото в случай, че се разболеете почти няма да се разминете без лечение с медикаменти. Затова трябва да предприемете действия още при появата на първите симптоми.
Кои са първите симптоми на стрептококи в гърлото?
Най-често срещаните симптоми са болка в гърлото при преглъщане, подути или възпалени лимфни възли и дискомфорт.
Едно от най-важните неща, които трябва да направите е почивката. Трябва да се опитате да поспите, съня е много полезен за релаксация и окрепване на имунната ви система. Особенно ако сте подложени на стрес и физически натоварвания.
Кога трябва да отидете на доктор ?
Ако се чувствате зле и изпитвате силни болки в гърлото, затрудненост при преглъщане, задължително трябва да отидете на доктор за да бъдете прегледани от специалист. Стрептококи в гърлото се причинява от вирус, който може да ви причини бъдещи усложнения и да допринесе за други заболявания като менингит, пневмония и други.
Не излагайте на студено. Студът попринцип не е причина за разпространение на вируса, но когато се приберете на топло след това се получава рязко развитие на бактерии в гърлото ви в резултат от рязката смяна на температурата.

0 коментара:

Публикуване на коментар