Симптоми на възпалено гърло | Блог за здраве и красота

петък, 18 март 2011 г.

Симптоми на възпалено гърло


Възпалено гърло е може би един от най-неприятните моменти, който се е случвал на всеки човек. Понякога болката е толкова силна, че болния човек неможе да прима каквато и да е твърда храна. Затова още при първите симптоми на възпалено гърло трябва да предприемете действия за неговото лечение.
Кои са първите симптоми на възпалено гърло?
Най-честите причини за възпаление в гърлото са настинга, грип и стрептококи. Настинката се хваща най-често през зимните периоди и ранна пролет, кого организма е отслабен и има нужда от повече витамини. Приемането на витамини е важна част от защитата срещу настинка, грип и стрептококи в гърлото.
В началото може да почувствате остри и краткотрайни болки в гърлото при преглъщане или хранене. Това е първия симптом, който трябва да ви напомни, че е нужно да предприемете незабавни действия срещу бъдещи усложнения.
Възпалени лимфни възли са също често срещани симптоми в началото на болеста.

Как да се преборим с стрептококи и болки в гърлото?
Първото и най-ефикасно лечение е гаргара със червен лют пипер. Лютия червен пипер има силно антибактериално действие, което ще ви помогне да се преборите с инфекцията. Вземете една лажица лют червен пипер и го смесете с малко вода, след това го изпийте на малки глътки. Вкусът не е приятен, но действието е мигновенно. Особенно ако използвате метода поне няколко пъти на ден.
Друг метод за лечение на стрептококи в гърлото е с чесън. Чесънът както знаете има неприятен мирис, но също така е богат на витамини и има много силно антибактериално действие. Използва се за много видове инфекции като зъбобол, стомашни инфекции, инфекции в гърлото и бъбречни заболявания.
Важно е да знаете, че стрептококи в гърлото е силно опасен за сърцето и бъбреците. Затова ако болката не започне да отминава в рамките на един ден. Трябва да се консултирате с вашия личен лекар. Най-бързия метод за лечение на възпалено гърло е с антибиотици, но ние не го препоръчваме защото по този начин имунната ви система се отслабва за други зарази. Както и най-добрия вариант е организмът ви да се пребори с заразата. По този начин тялото ви изгражда имунитет към бъдещи инфекции и вероятноста от повторно заболяване е много малка.
Някой хора използват и отвари от зелен чай, лайка или шипки. Важно е да знаете, че тези методи не са ефективни и само ви помагат да облекчите болката в гърлото ви за кратко време. Ако смятате да пиете чай или друга топла напитка ви препоръчваме тя да е леко охладена. Горещите напитки спомагат на вируса в гърлото ви да се разпространява.

0 коментара:

Публикуване на коментар