Какво е Стрептококи в гърлото | Блог за здраве и красота

петък, 18 март 2011 г.

Какво е Стрептококи в гърлото


Стрептококи в гърлото е вирусна инфекция, която се разпространява по въздушно капков път. Тя е много заразна. Първото което трябва да знаете за трептококи в гърлото е, че в повечето случеи се лекува само с антибиотици. Съществуват домашни методи за лечение, които могат да ви помогнат единственно да облекчите болката в гърлото си.
Ето и някой методи за домашно лечение на стрептококи в гърлото
Първия и най-ефективен метод е със лют червен пипер и мед. Меда спомага за по-лесното преглъщане а червения пипер има силно антибактериално действие и помага за борба с вируса в гърлото ви.
Трябва да сте много внимателни в случай, че сте заразени със стрептококи в гърлото. Съществува опасност да заразите някой от членовете на семейството си. Затова не трябва да използвате едни и същи прибори с тях. Старайте се да прикривате устата си с ръце когато кашляте. Кашлицата е най-често срещания метод за заразяване със вируси.
Стрептококи в гърлото се лекува и със чесън
Чесънат има силно антибактериално действие и е богат на много полезни за тялото витамини и хранителни вещества. Вземете една купа и сложете една обелена скилитка чесън и го размачкайте. След това добавете сок от един лимон и разбъркайте докато се получи еднородна смес. Изпийте получената отвара на малки глътки в продължение на няколко минути.
Друг полезен метод за лечение на стрептококи в гърлото е със спирт или силен алкохол. Потопете малко памук във спирт и намажете с него сливиците си. След това не пийте вода поне 5 минути. Целта е спирта да обие бактериите, които са полепнали по сливиците ви. Осещането не е приятно, но ефекта от лечението е наистина добър.

0 коментара:

Публикуване на коментар