Упражнения за стопяване на корема | Блог за здраве и красота

сряда, 23 март 2011 г.

Упражнения за стопяване на корема

Коремните мазнини са най-трудни за сваляне, особено за хора, които нямат време за упражнения с които да редуцират коремните мазнини. В тази статия ще ви разкажа за три полезни упражнения, които може да ви помогна.

Първото упражнение за корем, което ще ви помогне е коремните преси.
Коремните преси не изискват допълнителна техника и не запълват много от времето ви. Могат да се правят вечер и сутрин. Макар, че ви препоръчваме да тренирате сутрин. Тялото и ума са много по-освободени от вечерта, когато сте натоварени психически и физически от изминалия ден. Подходящо както за жени, така и за мъже. С коремните преси ще успеете да поддържате един наистина красив и стегнат корем.

Следващото упражнение за голям корем е джогинг. Безспорно доказано е че бягането е най-полезния спорт за цялото тяло. Джогингът има благотворен ефект върху всяка една част от тялото ви, включително и ума. Но както всички знаем, не може да започнете да бягате по 10 километра от утре. Всички трябва да става постепенно и с много търпение. Като за начало може да започнете с 1 или 2 километра бягане на ден. Като постепенно увеличавате скоростта и дължината на тренировката. Бягайки сутрин по 20 минути на ден е като еликсир за здраве и здравословен начин на живот. Избягвайте да бягате по твърди повърхности като асфалт и циментирани алеи. По този начин може да нараните ходилата си. Най-добър ефект при бягането е когато тренирате в гората или парк, където настилката е мека.

Другото упражнение, което искам да ви предложа е по-скоро поза от Йогата. Това упражнение е полезно както за голям корем, така и за сърцето и мозъка. Практикува се всяка вече за не повече от 3-4 минути на ден. Това което трябва да направите е да се обърнете и стоите вертикално със вдигнати и изправени крака нагоре. Това помага за кръвообращението и регулиране на коремните мазнини. По този начин ще помогнете и на сърцето си, което е изтощено от изминалия ден и мръсния въздух в големия град.

0 коментара:

Публикуване на коментар