Възпалено гърло - методи за лечение | Блог за здраве и красота

събота, 19 март 2011 г.

Възпалено гърло - методи за лечение

 Безспорно възпалено гърло е една от най-неприятните болести, които може да ви се случат. Възпаленото гърло може да ви причини много проблеми, както и по-сериозни болести като пневмония. Има два основни вида възпаление на гърлото. Първия се получава при заразяване със вирус стрептококи в гърлото а втория е обикновена настинка.

Как да се преборим със възпалено гърло.
Съществуват много лечения за възпалено гърло, някой от тях не са особено ефективни а други са прекалено болезнени. Ето и някой лесни методи да облекчите болката в гърлото.

Първо
Не пийте горещи напитки! Горещите напитки ще облекчат болката, но само за кратко време. Причината е че топлото подпомага развитието на бактериите във гърлото и те се развиват с по-бързи темпове. Ако сте решили да пиете чай или нещо друго, по-добре да бъде със средна температура. Нито горещо - нито топло.

Мед
Меда е много полезен за организма, въпреки, че няма особено голям ефект за оздравяване на гърлото ви, той може да ви помогне да облекчите болката при ядене. За борба с бактериите са полезни чесън, лимон, витамин Ц и зеленчуци.

За премахване на полипите по гърлото ви можете да използвате препечен хляб с масло. Въпреки, че в началото ще почувствате силна болка при преглъщане. След известно време ще почувствате дълготрайно облекчение на болката в гърлото ви.

Кога да взема мерки?

По принцип е добре да вземете мерки за лечение на вашето гърло още в началото на заболяването. Така ще се подсигурите и предотвратите по-сериозни усложнения. В началото ще почувствате лека болка и дразнене при преглъщане или дишане. Препоръчително е в този момент да вземете витамин Ц. Най-ефективно е когато смесите един лимон и малко смачкан чесън. Вкуса не е особено приятен, но ще подсили и предпази тялото ви. По този начин вашето тяло няма да се поддаде на вирусите и ще избегнете проблемите със вашето гърло а и някой по-сериозни усложнения.

0 коментара:

Публикуване на коментар