Облекчаване на болката при Ишиас | Блог за здраве и красота

петък, 8 април 2011 г.

Облекчаване на болката при Ишиас

Ишиас нерва може да ви причини дискомфорт и силна болка. Как да облекчим болката от ишиас нерва? Това изобщо не е лесно начинание и често хората се обръщат към доктор, но почти винаги се налага да се борят сами със болките в кръста причинени от ишиас нерва.

Какво можем да направим за облекчаване на болката в домашни условия? На първо място естествено са упражненията. Опитайте се да отделяте поне по 1 час дневно за упражнения за вашето тяло. Концентрирайте се върху кръста, гърба и краката, но не забравяйте да поддържате и останалите части от тялото си във форма.

Единственото натурално и естествено лечение за ишиас си остава здравословния начин на живот и движението на тялото. От ишиас страдат най-вече хора, които са с обездвижено тяло в следствие на застояване, липсата на спор, шофиране и други. Замислете се, ако отделяте по 1 или 2 часа дневно за разходка, това ще ви гарантира здравословния начин на живот и здраво, подвижно тяло.

Карайте колело - карането на колело е изключително полезно за всяка една част от вашето тяло. Натоварването не е толкова интензивно както при бягането и е по-забавно. Новите колела със скорости ви позволяват да регулирате натоварването на краката си в зависимост от възможностите на тялото ви. Освен краката и ръцете, този спорт натоварва и мускулите на кръста, като по този начин ги прави по устойчиви.

Плуване - плуването е също едно много приятно и полезно упражнение за ишиас. Плуването едновременно натоварва и отпуска вашите мускули. По този начин ишиас нерва се масажира от тялото ви и предотвратява болката. Не прекалявайте със този спорт, особено ако не сте активен спортист. Плуването е полезно, но изтощава тялото доста бързо. А вие не искате да се чувствате изморени на работното място после нали?

Здравословен масаж - това е също един много полезен, но за съжаление и скъп метод. Лечебен масаж се прави от специалисти, масажист или ерготерапевт. Доказано е, че лечебния масаж направен от специалист, може да ви спести доста болки и не само в кръста. По този начин всеки нерв от вашето тяло ще бъде раздвижен и по-активен.

Облекчение за болките в ишиас нерва са много, но всеки един е свързан със движение на тялото. Без движение, тренировки и поддръжка на вашето тяло здраво. Проблема ви няма да се оправи и ще се наложи по-сериозна (докторска) намеса. Затова трябва да се движите и поддържате здрави.

0 коментара:

Публикуване на коментар