Защо се събуждам изтощен? | Блог за здраве и красота

неделя, 10 април 2011 г.

Защо се събуждам изтощен?

В тази статия ще говорим за някой случаи в които се събуждаме изтощени още сутринта. Това е често срещан проблем при много хора, затова ако се случи на вас не се притеснявайте. Умората през цялото време е често срещан проблем при много хора и се дължи на редица фактори. Ако се чудите защо сте изтощени още от сутринта. В тази статия ще обясним причините за появата на този тип умора и как да се преборим със нея.

Причини да се чувствате изтощени през цялото време
Най-често причината е от преумора, липса на достатъчно от важните за тялото витамини, минерали и хранителни вещества. Това причинява така нареченото "недохранване" на вашите органи и мускули в следствие на което те са схванати по-малко продуктивни а с това и вие самите. Този проблем се получава през два периода от годината - късна есен и ранна пролет. Както често наричаме втория тип - пролетна умора.

Психологични причини за умората
Проблеми на работното място, прекалено много работа или просто нещо с което не желаете да се занимавате са честа причина да се чувствате уморени. Доказано е, че случаите на умора на психологична основа са много повече от тези в които наистина причината е във вашето тяло. Много психолози обясняват това със силата на човешкото подсъзнание. Преди време учени от университета във Финикс направиха доста добър експеримент, които доказа и теорията за изтощеност по психологични причини. Те събрали 100 човека, които се оплаквали от непрекъсната изтощеност и им раздали на всеки по едно хапче, като казали, че това хапче съдържа натурален екстракт от билки, които са толкова силни, че гарантирано ще се преборят със умората на хората. След 2 дни повече от 77 от хората казват, че се чувстват много добре и пълни с енергия. Останалите потвърдили, че има ефект, но не достатъчен. А хапчето било просто витамин Ц.

Ако чувствате изтощение през цялото време, има и други начини чрез които можете да се преборите с умората. Първо и най-ефикасно средство е спорта. Спортувайки по 1 час на ден ще ви осигури нужната енергия и сила на тялото за да бъдете по-енергични. Не използвайте диети, ако някой ви каже, че с диета се е преборил с умората, това е поредния случай на психологична основа.

Подсилете тялото си със витамини и хранителни вещества
На пазара има много натурални мулти-витамини, които ще ви помогната със този проблем. Важното, което трябва да знаете е да не прекалявате със тях. Използвайте само толкова, колкото е описано във листовката за ползване. Кога трябва да използваме хранителни добавки? Наблюдавайте тялото си, първия и най-често срещан проблем е кървящи венци. Ако вашите венци кървят то наистина се нуждаете от повече витамини.

0 коментара:

Публикуване на коментар