Домашно лечение за Херпес на устните | Блог за здраве и красота

четвъртък, 14 април 2011 г.

Домашно лечение за Херпес на устните

Съществуват много методи за домашно лечение на херпес на устните, но не всички са особено ефективни както този за който ще ви разкажа в тази статия. Предимствата на домашното лечение са ни ясни. Няма нужда от рецепти, купуване на така скъпите в последно време лекарства и скучното им и неприятно прилагане.

Ето и няколко лесни начини да се отървете от херпеса на устните в домашни условия и да предотвратите появата му в бъдеще. Първия и най-лесен метод, които е удобен и достъпен за всеки е със лед. Вземете няколко кубчета лед и ги сложете във найлонова торбичка. След това търкайте върху раната на вашия херпес. Чувството не е особено приятно, но наистина има ефект. След няколко дни раната ще започне да изчезва. Лечението със лед е ефективно и ще ви помогне да спрете развитието на вируса, които се развива от топлината, но не и от студа.

Триенето със алое е също един доста ефектен метод за защита и лечение на херпес. Освен, че облекчава болката, триенето със алое видимо намалява размера на раната и спомага за нейното изчезване до няколко дни. Естествено за това няма гаранции, че вашия херпес ще бъде излекуван напълно. Този метод има най-голям ефект когато се прилага в началото. Още когато се разпознали симптомите на вашия херпес.

Съществуват и няколко натурални комплекти със инструменти и билки за домашно лечение на херпес. Този метод не ми е известен затова не мога да кажа, дали е ефективен, но при всички случаи ще ви бъде полезен. За разлика от повечето лекарства, със тези методи ще можете да се преборите със вашия херпес по-бързо и на по-ниски цени.

Херпеса на устните е едно наистина неприятно заболяване, но се случва доста често особено при младите хора, които имат по-слабо развита имунна система. Както знам това е доста заразна болест, която е причинена от вируси, които се предават чрез допир или чрез слюнката на вече заразен човек. Най-важното, което трябва да знаете е че лечението му е доста трудно и бавно. Затова трябва да се постараете да излекувате вашия херпес със натурални методи. Това ще ви гарантира изграждането на антитела във вашия организъм, които ще ви помогнат да се защитите от повторно заразяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар