Херпес на устните или Лишей? | Блог за здраве и красота

неделя, 17 април 2011 г.

Херпес на устните или Лишей?

Херпеса в края на устните е доста често и силно заразно заболяване, предава се по въздушно-капков път от заразен човек или преносител на заразата. Случва се понякога да сте заразени със вируса на херпес, но да не разберете за това. Това се дължи на скрития период във който вируса е в скритата си фаза. В тези моменти е силно заразен и заразените често прехвърлят болестта на други, които я пренасят на свой ред.

След появата на херпеса, той най-често засяга краищата на устните и през първите дни прилича на рана или по-скоро на пъпка. Затова в повечето случаи не обръщаме внимание докато раната не се разрасне и стане видима и доста неприятна за вас и околните. Понякога херпеса на устните може да се обърка и със най-обикновен лишеи. Лишеите също са доста неприятни и се появяват под различни видове. Съществуват червени, бели, лилави и много други видове лишеи. Те се третират най-често със спирт и някой почистващи кремове. Лишеите са доста по-лесни за премахване от херпеса, те не са предизвикани от вирус а от замърсяване и лоша хигиена. Затова трябва да поддържате лицето си чисто и свежо.

Ако страдате от херпес на устните, които се е появил във някой от ъглите между двете устни. Можете да пробвате различни методи за премахване. Някой използват почистващи кремове, но те не са ефективни срещу такъв ви инфекция. Има точно определени медикаменти, които ще ви помогнат да заличите вашия херпес на устните, но също така съществуват и някой натурални методи за това.

На първо място трябва да запомните, че лечението на херпес изобщо не е лесно начинание. Лечебния процес може да продължи седмици, дори месец. Причината най-често се дължи на имунната система на човека и способността да се пребори тялото със вируса на херпес. Те съществуват във два вида, така наречените Херпес Тип 1 и Тип 2. Заразяването на лицето и гениталите е най-често от тип 1. То се лекува със някой билки и натурални медикаменти за които ще ви разкажа във следващата статия.

Най-важното което трябва да направите е да избягвате близък контакт със хора. Съществува реална и много висока опасност да пренесете заразата на някой от приближените ви. Затова ако е възможно покрийте болното място със крем докато не се излекува. Съществуват и някой продукти за бързо лечение на херпес на устните и те ще ви бъдат доста полезни, но за съжаление не са особено евтини. Ако искате бързо решение на проблема ще трябва да платите приблизителна сума от 15 до 25$ за качествен продукт.

0 коментара:

Публикуване на коментар