Какво е Ишиас и как да спрем болките в кръста | Блог за здраве и красота

събота, 16 април 2011 г.

Какво е Ишиас и как да спрем болките в кръста

В тази статия ще говорим какво в всъщност "Ишиас" и как да се преборим със болката, която може да ни причини. На първо място, което трябва да се знае е, че Ишиас не е заболяване а симптом. Симптомите на болка в кръста са причинени най-често от седалищния нерв във следствие на което болката се увеличава към краката и ниско в кръста.

Ишиас нерва е най-големия нерв а болката, която може да ви причини изобщо не е за подценяване. В случай, че почувствате силни болки в кръста, най-важното е да отидете първо на лекар за да се прегледате. Специалисти по тази част ще ви прегледат и ще преценят какви са точно причините за вашето заболяване. Във повечето случаи това се дължи на възпаление на седалищния нерв а от него болката се разпростира в областта на кръста и бедрата.

За съжаление не съществуват много добри медикаменти, които да ви помогнат за бързо лечение на ишиас. Във повечето случаи ще трябва да се справите със проблема сами. Ето и някой лесни методи и упражнения, които ще ви помогнат да се справите със проблема в домашни условия.

Най-важно е да раздвижите седалищния нерв, които във повечето случаи на възпаление, може да ви причини силен дискомфорт по време на упражненията. Чувството за болка е нормално в началото и ще трябва да се преборите със него. След известно време ако правите упражненията си редовно ще почувствате облекчение. След като ефекта от упражненията започне да се проявява не трябва да спирате. Профилактичната тренировка е единствената гаранция, че няма да имате проблеми с кръста отново.

Ето и някой методи за облекчение на болката в домашни условия.
Вземете един пакет със лед и го сложете на кръста си, дръжте го на болното място в продължение на 10 минути. Повторете това поне 3 пъти през първите 48 часа. Леда ще предотврати възпалението на нерва и ще облекчи болката ви. През това време използвайте момента и правете упражнения, разтягайте мускулите на краката и кръста. Правете лицеви опори и бягайте по малко. За първата седмица е нужно да спортувате поне по 1 час на ден. Предимно сутрин е най-доброто време за трениране на кръста и цялото тяло.

Вашия кръст е много по-чувствителен вечерно време, както и цялото ви тяло. Възможно е да чувствате силни болки в кръста преди лягане. Затова съществува едно упражнение, което ще ви помогне. Застанете на леглото и вдигнете краката си, опрете ги до стената и стойте така около 15 минути. Ако можете, опитайте се да застанете така, че цялото ви тяло да е обърнато на обратно. При някой хора е доста трудно да се запази равновесие, особено при възрастните, затова в краен случай вдигнете само краката си. По този начин ще регулирате и повишите кръвоуросяването на нерва и ще се почувствате много по-добре.

0 коментара:

Публикуване на коментар