Причини да чувствате тялото си отпаднало | Блог за здраве и красота

вторник, 19 април 2011 г.

Причини да чувствате тялото си отпаднало

Понякога се случва да чувстваме умора дори след продължителен сън и почивка. Това в повечето случаи се дължи на няколко причини. Тези причини са най-често срещаните и безопасни симптоми на умора, но да не забравяме, че са възможни и други, които са доста по-сериозни.

Ето и някой от основните причини да чувствате тялото си отпаднало през повечето време.

1.Недохранване - Много често нередовното хранене или прекаленото злоупотребяване със вредна храна водят до отпадналост и чувство за умора почти през цялото време. Дори енергийни напитки като кафе не могат да ви помогнат в този случай. Единственото решение на този проблем е да регулирате храненето си и да започнете да спазвате правилен хранителен режим. Резултатите в този случай са доста бързи ако спазвате диетата си правилно. Хранете се поне по 4 пъти на ден на малки порции. В менюто добавете пресни зеленчуци и месо. Комбинацията от двете е най-доброто решение.

2. Липса на витамини - този тип на умората се появява най-често през пролетта и късната есен. Тогава тялото се нуждае от голямо количество витамини а именно за да се възстанови от зимата и съответно през есента да се приготви за нея. В повечето случаи правилното хранене не помага да си набавим всички нужни витамини, които изисква тялото ни. Тук на помощ идват добавките, които са също натурални (поне някой от тях). Във всеки магазин за хранителни стоки ще намерите продукт, които ви доставя всички нужни витамини за да укрепите тялото си. Първия и най-явен симптом на този тип умора е кървенето на венците, така можете да разпознаете кога тялото ви се нужда е от допълнителна помощ да си набави нужните хранителни вещества.

3. Стрес - Както знаем живота на повечето хора не е идеален, но на някой дори е много зле. В този момент стреса надделява над човека, появява се чувството за отпадналост, безсилие и липсата на желание за живот. В този момент е добре да се посъветвате със психо терапевт, който да изготви правилната ви диагноза и метод за лечение. Но в повечето случаи не е нужно от това. Просто трябва да намерите начин да се заредите със позитивна енергия. Най-добрия метод за това е събирането с приятели, барбекю, заведение или просто домашно събиране. Споделете проблема с най-близките си, тези на които вярвате, че ще ви подкрепят. Не събирайте проблемите си в се беси, това дава отрицателен ефект не само върху вас, но и върху околните.

4. Болестно състояние - много вирусни заболявания са предшествани от умора. Примерно дребната шарка може да ви накара да се чувствате отпаднал, дори да вдигнете температура с дни преди да разберете, че сте болни. Методите за разпознаване на този тип умора не са много, наблюдавайте другите симптоми на тялото си. Ако чувствате само умора, значи проблема ви е някой от първите 3, но ако изпитвате и болки в кръста, тогава най-честата причина е, че сте настинали. Наблюдавайте езика на тялото си, той ще ви подскаже какъв е точно вашия проблем и тогава потърсете неговото решение.

Не винаги причината за умора на тялото се дължи само на описаните по-горе причини. Естествено, че съществуват и много други, но за тях ще ви разкажа в следващата статия. В нея ще научите, кои са симптомите на умора при грип, заболяване на стомаха или сърцето.

0 коментара:

Публикуване на коментар