Защо се чувствам изтощен след ядене??? | Блог за здраве и красота

петък, 29 април 2011 г.

Защо се чувствам изтощен след ядене???

Ако се чудиш защо винаги се чувстваш изтощен след ядене спри! Това е много лесен въпрос на който всеки може да ти отговори, но намирането на решение за проблема е съвсем друго нещо. Проблема с умора и чувство за изтощеност се дължи най-вече на нерегулираното хранене. Много хора правят грешката да се хранят нередовно. Когато човек се храни по 1-2 пъти на ден стомаха се свива и в резултат на това, когато хапнем малко се чувстваме сити, но след известно време отново сме гладни. Бързото хранене също играе роля в проблема с умората. Най-често когато се храним бързо, стомаха няма време да се разшири и в резултат на това може да почувствате болка и отпадналост.

Какво трябва да направим за да предотвратим чувството за изтощеност след ядене?
Изискванията, които трябва да покриете са няколко. Първо и най-важно за вашето здраве и предотвратяване на умората е редовното хранене, често и на малки порции. Доказано е, че храненето по 4-5 пъти на ден е оптималния начин за приемане на храна. Така стомаха ви никога не остава празен или прекалено пълен. Ако се храните 2 или 3 пъти на ден съществува опасност да претоварите корема си, особено ако имате голям апетит. По този начин стомаха се препълва и тялото ви изисква време за да обработи храната. В следствие на това вие се чувствате отпаднали и без желание за движение или работа.

Полезна храна
Храната, която приемате също трябва да покрива някой определени изисквания. Спокойно, не е нужно да се отказвате от определен вид храни. Просто се хранете с различни видове храна и не прекалявайте със никоя от тях. Комбинацията между зеленчуци и месо е препоръчителна. Така ще приемете всички нужни за тялото ви витамини, минерали и хранителни вещества.

Регулирайте апетита си
Апетита е най-големия враг на хората, които искат да отслабнат, но не само на тях, но и на всички останали. Апетита води до по-бързо поглъщане на храната и по този начин тя не е достатъчно смляна при дъвченето и в резултат на това, на стомаха ви му е много по-трудно да я обработи. Вече описахме по-горе какво се случва когато храната се обработва бавно. Не приемайте храни на крак. Когато се храните трябва да сте в седнало положение. Движението на тялото не е препоръчително.

Съществуват някой добавки към храната, които могат да ви помогнат за храносмилането. С тях вие ще помогнете на стомаха си да обработва по-бързо и пълноценно храната така, че всички хранителни вещества да бъдат обработени и пренесени към мускулите на тялото чрез кръвообращението. Въпреки това ви препоръчваме да опитате с натурални източници на витамини като зеленчуци и плодове. Ако това не е достатъчно можете да си помогнете със съответните добавки.  

0 коментара:

Публикуване на коментар