Почистване на бъбреците | Блог за здраве и красота

петък, 29 април 2011 г.

Почистване на бъбреците

Черния дроб и бъбреците са естествен филтър на вашето тяло, които почиства кръвта ви от всички вредни токсини. Те са много важни органи, които ви предпазват от зарази и натрупване на отрови в тялото ви. Човек не осъзнава колко вредни вещества поглъща всеки ден със въздуха, които дишаме, водата която пием и храната, която ядем. Всички тези изброени фактори са жизнено важни за живота на човека, но също така са и основните източници на натрупване на отрови в тялото. Ето тук се появяват и бъбреците, заедно със черния дроб те са основния филтър за прочистване на заразите.

Представете си вашия бъбрек като цедка за чай. Когато прецедите чая през нея, цедката остава мръсна докато не я измиете. Това се случва и със вашите бъбреци. Човек трябва да се грижи за филтрите на тялото си защото тяхната работа е жизнено важна за вашия здравословен живот.

За съжаление не съществуват медикаменти и специални средства, които могат да ви помогнат да прочистите бъбреците си от токсините и вредните вещества. Най-често те биват изкарвани от тялото чрез урината, но голяма част от тях могат да се натрупат по вътрешността на  вашия бъбрек и да причинят образуването на камъни. Камъните са малки песъчинки, които също се изпускат чрез урината, но в голяма степен причиняват болка. Болката от камъни в бъбреците е много силна, някой дори я сравняват със родилните болки на майките.

Ето и някой съвети за това как да прочистим бъбреците си в домашни условия и със натурални методи.
Първо и най-важно средство е водата. Пийте големи количества минерална вода, това ще осигури промиването на вашите бъбреци от токсините преди да са се натрупали. Също така са много полезни и натурални сокове като най-ефикасен е този от червена боровинка. Ще трябва да се постараете и да намалите вредните храни като увеличите за полезните. Оранжевата тиква е изключително полезна за вашите бъбреци и черни дробове. Тя действа като анти-токсин в тялото ви и спомага за естественото пречистване на вашите органи.

Още в миналото древните гърци са използвали тиквата като неизменна част от тяхното меню а полезното и действие е било добре познато на лекарите в миналото. За съжаление днес хората не обръщат внимание на храните, които ядат и в повечето случаи това е основната причина за заболяване на бъбреците. Днешно време храните са пълни със химия, която се е натрупала по време на производството им. Което променя хранителните качества и вкуса на зеленчуците най-вече. За съжаление на този проблем няма решение, затова наблягайте на зеленчуците в комбинация със много вода, която да изкара вредните токсини от вашите бъбреци.

0 коментара:

Публикуване на коментар