Умора след ядене - Причини и Решения | Блог за здраве и красота

петък, 15 април 2011 г.

Умора след ядене - Причини и Решения

Умората след ядене е нещо съвсем естествено, което изобщо не трябва да ви притеснява. Това е абсолютно нормално, особено ако преди това сте били на работа, тренировка или сте правили нещо, което е изтощително. Не бива да се притеснявате ако ви се доспи след ядене, това е нормално, но не е препоръчително. Ако искате да легнете и да починете след ядене е добре първо да направите малко упражнения или да се разходите за около 30 минути. Дайте време на тялото ви да обработи поне част от храната.

Причината за умора след ядене е много проста. След като приеме храната, човешкото тяло натежава и кръвта слиза в корема за да разнесе хранителните вещества от храната из тялото ви. По този начин кръвното налягане спада и на човек често му се доспива. Друга причина естествено е и това, че в повечето случаи хората приемат прекалено много храна наведнъж, това не е нито полезно нито правилно защото тялото не може да обработи голямо количество храна наведнъж. Прието е, че колкото по-често се храните и на малки порции, толкова по-добре вашето тяло абсорбира храната, която поглъщате и по този начин не натоварвате организма си.

Какво трябва да направим за да предотвратим умората след ядене?
Отговорът на този въпрос е много лесен. Просто трябва да се храните по-често и по-малко. Приемането на храна на малки порции е много по-полезно отколкото да се храните по 3 пъти на ден и да пълните стомаха си до край. Това води до редица проблеми, затлъстяване, херния, голям корем, сърдечни проблеми и други. Количеството на храната не е единствения фактор, които е от значение за умората. Също така е много важно да приемате богата на витамини храна. Естествено най-богатите на витамини храни са зеленчуците, те трябва да присъстват винаги във вашето меню, но също така не забравяйте и за риба, месо и всякакъв тип колбаси. Свинското месо е също много полезно, но не прекалявайте със него. Рибата е богата на различни видове полезни витамини A, B, B1, B2, B5, B12, желязо, цинк, калции и манган. Това е най-полезния натурален коктейл от витамини, които може да намерите. Както всички знаем, не е възможно да си добавим всички важни за тялото хранителни добавки от храната. За да го направим ще трябва да ядем по 20 вида храни на ден в малки количества, което е почти невъзможно или по-скоро скъпо. Затова съществуват и някой хранителни добавки, които са натурални екстракти и можете да си ги намерите във всеки магазин под формата на разтворими таблетки. Те включват всички важни хранителни добавки, които са нужни на вашето тяло, но не ги заменяйте със храна! Те са добавки към храната а не заместител.

0 коментара:

Публикуване на коментар