Домашно лечение на Херпес | Блог за здраве и красота

неделя, 1 май 2011 г.

Домашно лечение на Херпес

Съществуват няколко основни вида Херпес, които могат да причинят видими белези по тялото и кожата. Основните два вида херпес са HSV1 и HSV2. HSV1 е херпес на устните и гениталите, нарича се още стресница. Стресницата поразява устните и областта на гениталите като често втория вариант се нарича "Генитален Херпес". На външен вид заразената област започва да се подува и зачервява през първите дни от развитието на вируса. В последствие се получават и малки гъбички, които приличат на пъпки върху зачервената област.

Вируса на Херпес има инкубационен период и във двата си основни вида. През това време е почти невъзможно да се установи, че сте заразени. В същото време заразения човек продължава да пренася вируса на други хора без дори да подозира за това, че е болен. Не е възможно да се установи дали сте заразени докато не се появят първите симптоми на заразата. Съществува само един вариант и това е чрез кръвна проба, но на практика това не е решение освен ако не се съмнявате, че сте заразени. В случай, че сте направили медицински изследвания и сте установили, че пренасяте вируса ще трябва да внимавате да не го пренесете на друг член от семейството си. Не използвайте едни и същи съдове със тях и избягвайте близък контакт с половинката си.

Методи за лечение на Херпес в начален стадии на заразата.
Ако сте установили, че имате вируса ще трябва да се предпазите от развитието на инфекцията. Първо и най-важно нещо, което трябва да направите е да подсилите тялото си. Всички вируси със инкубационен период се проявяват когато имунната система на човека е най-уязвима. Затова ще трябва да приемете по-силна храна и витамини за да поддържате тялото си здраво и устойчиво на болестта. Има храни и напитки, които трябва да избягвате. Ще трябва да се откажете от бира, кафе, шоколад, свинско месо.

Наблегнете на здравословната храна
Здравословни храни, които ще ви заредят със витамини са най-вече зеленчуците и някой видове месо. Примерно месото от пиле, риба и пуешко са най-предпочитани. Към тях можете да прибавите и зеленчуци като маруля, зеле, моркови, тиква. Плодовете също са много полезни, някой лекари препоръчват диета само с плодове за около седмица. Ябълки, круши, диня, пъпеш, череши и ягоди са едни от най-полезните плодове, които можете да използвате като средство за защита. Избягвайте да се храните със хляб или ако не можете си купете черен хляб, които се прави от царевица и зърно, но без бяло брашно.

Полезното хранене е от жизнена важност не само за предпазване от Херпес, но и за цялото ви тяло. Помислете върху това, че по този начин ще се предпазите от вируса на херпес, но и ще изчистите тялото си от вредните токсини, които съдържа нездравословната храна. Ако сте пушач се постарайте да намалите цигарите и по възможност дори да ги спрете защото те са основния приносител на токсини и могат да възбудят латентното състояние на бактериите, които причиняват вируса на херпес. Следвайки тези препоръки ще успеете да се преборите със болестта и да защитите тялото си.

1 коментара:

Shannon Mackle каза...

Бях излекуван от херпес с билкови лекарства от r.buckler11@gmail.com

Публикуване на коментар