Домашно лечение на стрептококи в гърлото | Блог за здраве и красота

четвъртък, 5 май 2011 г.

Домашно лечение на стрептококи в гърлото

Стрептококи принадлежи към група от 46 вида бактерии, някой от които са напълно безопасни за човека, дори са част от човешката фауна. Други видове стрептококи са много опасни за човека и причиняват инфекции и заболявания, които се лекуват много трудно. Стрептококи в гърлото е един от най-опасните видове, които на практика се наричат бактериални инфекции.

Съществуват няколко метода за домашно лечение на стрептококи в гърлото. Не са много обаче начините за бързо лекуване. Трябва да знаете, че стрептококи се различава от нормалното възпалено гърло и не е причинено от настинка или грип. Заболяването със стрептококи е изключително заразно и се предава по въздушно капков път. На първо място ако се заразен трябва да предприемете мерки да не пренесете болестта на друг член от семейството или хора от обкръжението ви. Най-лесния метод да направите това е като сложите маска на лицето си в случаите когато излизате навън или общувате с някой.

Както вече споменахме, заразяването със стрептококи в гърлото е бактериална инфекция, затова ще трябва да поемете някой храни, които имат анти-бактериално действие. Храни като чесън, лимон, лют червен пипер, лук и люти чушки са богати на анти-бактериални вещества. Използвайте едно или две в комбинация със оцет като ги забъркате в една чаена чаша. После потопете памук в отварата и с нея намажете сливиците си. Чувството е неприятно, но по този начин ще дезинфекцирате сливиците си. Пийте лимонов сок или лимонада (но не от магазина), газираното също помага за борбата със бактериите.

Храни, които не трябва да приемаме когато сме болни и имаме стрептококи в гърлото. Някой използват сладолед за домашно лечение, но това е голяма грешка. Сладоледа всъщност не помага за този тип инфекция. Горещ чай също не се препоръчва, топлата вода спомага за ускореното развитие на бактериите във вашето гърло. Може да пиете чай, но е препоръчително той да бъде охладен на стайна температура. Мед, помага за възпалено гърло и налепи, но не и за стрептококи.

Ако по-горе изброените методи не ви помогнат за вашето домашно лечение, по-добре се консултирайте със вашия личен лекар. След като направите медицински преглед ще ви кажат, какво точно е нужно за да се преборите със инфекцията. Важно е да знаете, че имунната ви система се бори със заразата и можете да и помогнете като си добавите витамини към храната. По този начин вашата имунна система ще е много по-издръжлива на бактериални инфекции и ако успеете да се излекувате с натурални средства за в бъдеще ще е много по-трудно да се заразите отново.

0 коментара:

Публикуване на коментар