Упражнение за болки в кръста | Блог за здраве и красота

четвъртък, 12 май 2011 г.

Упражнение за болки в кръста

Съществуват някой много ефективни упражнения за ишиас нерва, които ще ви помогнат да предотвратите бъдещи усложнения като възпаление на нерва и силни болки. Преди да ви разкажа, които са най-добрите методи за защита от ишиас и упражнения за профилактика ще трябва да уточним какво всъщност е причината за силните болки в кръста и какъв ефект има ишиас върху цялото ви тяло.

Ишиас е най-големия нерв в човешкото тяло и като такъв той се нуждае от добра поддръжка защото болките, които може да ви причини са наистина силни и много неприятни. Причината за поява на болка в кръста не е само ишиас нерва. Съществуват проблеми със възпалени прешлени, мускулна треска и други. Тук е важно да се отбележи, че болките причинени от ишиас се простират от кръста надолу по краката до глезените. Значи болката се движи надолу по тялото ви а не нагоре, това е първото нещо, която трябва да ви помогне да установите какъв е проблема в тялото ви.

Възпаления нерв може да ви обездвижи напълно от кръста надолу. Болката ще бъде прекалено силна за да правите каквито и да е движения. Затова в повечето случаи трябва да предприемете действия за лечение още при появата на първите симптоми, защото в последствие ще ви е доста трудно да влезете във форма отново.

Ето и някой упражнения, които спомагат за лечението на нерва при появата на първите симптоми.

Фартлек е ключът за успеха
Най-просто казано фартлек представлява бягане с променлива скорост. Това упражнение се прави за около 20 минути дневно и е достатъчно. С него не се злоупотребява защото ефекта може да бъде обратен. Преди да започнете това упражнение се уверете, че трябва да се раздвижили мускулите на тялото си добре. Това е много важен процес, защото ако не правите подходящите упражнения за разтягане ще хванете мускулна треска а това изобщо не е приятно преживяване. Загрява се със лицеви опори, клякане, раздвижване на таза с въртеливи движения, движение на ръцете по часовниковата стрелка, движение на раменете, ставите, глезените и врата. Упражнявайте по всяка една част от тялото си за поне 2-3 минути.

След като вече сме готови с загрявката преминаваме към самото упражнение. Най-доброто място за нейното провеждане е стадион или право трасе на равно. При всички положения използвайте трасе, което е с мека настилка - трева, пясък, горски път и други. Трасето не трябва да е по-дълго от 350-400м.
Набележете си няколко места по трасето през 50 метра и ги запомнете или маркирайте с отличителен знак. Когато сте готови започваме. Бягането започва с лек крос, които продължава до първото място, което сте маркирали. След като сте стигнали до него увеличете темпото до скорост близка до спринт и продължете така до следващите 50 метра. След като сте достигнали втория маркер променете скоростта отново на нормална. При преминаването към различното ниво на скорост при бягане не се спира. Направете няколко отсечки, при този тип тренировка не се засича разстояние а се определя от минути. Можете да започнете с 15 минутна тренировка на ден и да я увеличавате постепенно според възможностите си.
Важно е да се отбележи, че преди да приключите с тренировката си ще трябва да направите отново лек крос за около 10 минути и да не спирате движението на тялото си веднага след тренировката. Това се прави с цел да избегнете свиването на мускулите си.
Също така трябва да знаете, че храненето преди упражнения не се препоръчва, дори се забранява. Особено вредно е да се храните със тежка храна преди упражнения или тренировка. Това може да доведе до редица проблеми, свързани не само със ишиас.

0 коментара:

Публикуване на коментар