Умора и Гадене - Какви са причините за този проблем? | Блог за здраве и красота

неделя, 8 май 2011 г.

Умора и Гадене - Какви са причините за този проблем?

Ако се чувствате изморени и ви се гади сутринно време, то най-вероятно сте бременна. Първото което можете да направите за да сте сигурни в това е да използвате обикновен тест за бременност от аптеката.

Съществуват и други причини за умора и гадене, повръщане и други подобни симптоми. Някой грипни и вирусни заболявания започват с първи симптоми като по-горе описаните. Това е често срещан проблем, най-вече при младите хора, чиято имунна система не може да се справи сама с проблемите, причинени от вируса. Ако случая е такъв ще трябва да се консултирате с лекар и да направите пълни медицински изследвания за да установите източника на проблема ви.

В някой случаи появата на умора съпроводена с гадене се появява когато човешкото тяло има хормонални проблеми. В този случай също ще трябва да прибегнете към медицинска помощ.

Пролетно и Есенно Време
Понякога през пролетта или есента, когато тялото ви е уязвимо на вируси се получава така наречения "недостиг на витамини". В този случай е напълно възможно да почувствате умора и гадене. Понякога гаденето се получава от невъзможността на вашето тяло да обработи хранителните вещества, които приемате с храната. В такъв случаи ще трябва да приемете и малко подкрепа от хранителни добавки и витамини за да укрепне тялото ви.

Нередовно хранене след строг хранителен режим
Често спортисти или хора, които се стараят да отслабнат чрез диети правят грешката да откажат рязко своя хранителен режим. Когато тялото ви привикне с определен тип храна и режим на нейното приемане е много трудно и вредно да откажете въпросната диета от веднъж. Повечето добри диетолози препоръчват постепенното отказване и промяна в диетата а не веднага. Не си правете експеримент с вашето тяло, това ще ви навреди много повече отколкото предполагате.

Симптоми на бременност при жените
Както казахме вече, гадене и умора са първите симптоми на бременност при жените, но също така трябва да отбележим, че това не е задължително за всяка жена. Причините за гаденето на жена в първите етапи от нейната бременност все още не са напълно известни. Предполага се, че това се проявява на хормонална основа. При някои жени тези симптоми изобщо не присъстват а при други са много силни и продължават до втория месец. В този случаи ще трябва да спрете храненето по 3 пъти на ден и да го увеличите на 5 или 6. Важно е стомахът ви никога да не остава без храна и никога да не бъде прекалено пълен. За останалото просто се консултирайте със специалист. И честито :)

0 коментара:

Публикуване на коментар