Как да стопим коремните мазнини | Блог за здраве и красота

неделя, 15 май 2011 г.

Как да стопим коремните мазнини

Мазнините, които се образуват в областта на корема са най-често срещания проблеми при мъжете а понякога и жените. В същото време останалата част от тялото ви запазва нормалната си форма докато стомаха нараства прогресиращо. Това се дължи на много фактори, като в основата на всичко е нездравословния начин на живот, воден от човека.

За да разберем, кои е най-добрия вариант за стопяване на стомашните мазнини ще трябва първо да установим причината за тяхното появяване. А ето ги и основните виновници за наддаването на вашия корем.

Нередовно хранене с нездравословна храна
Под влиянието на ежедневието, работата и стреса. Човек често забравя за храненето или игнорира факта, че се храни с различни видове нездравословни ястия. На всички ни се е случвало да бързаме за работа, учене, концерт или нещо друго и по път да хапнем хамбургер от близката закусвалня. Когато тези моменти са рядкост не е особен проблем, но при някой хора това се превръща в ежедневие. В повечето случаи това се дължи на работата и екстремния ни начин на живот.

Застояване, залежаване и мързел
Ето това е вече наистина проблем, които трябва да решите първо преди да прибегнете към процедури за смъкване на корема. Много хора, които разполагат с излишно време го прекарват в къщи пред телевизора, компютъра или в бездействие. В този момент тялото просто се обездвижва, енергията от храната, която приемаме не може да бъде изразходена и се трупа в най-уязвимото място от човешкото тяло. А именно корема. Резултатите от това вече са ви ясни, няма нужда да ги споменаваме отново.

Наследствен ген
Това вече е проблем, които в повечето случаи не зависи от човека, но съществуват начини за неговото предотвратяване. Ако имате родител, които е с бирено коремче, то несъмнено съществува вероятност и вие да се сдобиете със същото след време. В повечето случаи, наследственото затлъстяване на корема се появява след 25-30 годишна възраст.

Това са трите основни причини за надебеляване на стомаха и трупане на коремни мазнини.
Ето и някой решения за този проблем:

За нередовното хранене ще ви препоръчаме да се постараете и да направите няколко полезни диети за отслабване. Като казваме диета, всеки си мисли, че трябва да се откаже от така приятния вкус на колбасите, но това не е така. Не са нужни само зеленчуци или точно определена и строга диета. Просто ще трябва да започнете да се храните с по-здравословна храна, комбинирана с зеленчуци и месо. Хранете се регулирано по малко и на често. В повечето случаи храненето по 4-5 пъти на ден е най-доброто решение. Избягвайте бързи закуски като хамбургери, дюнери и други.

Втори и трети тип
За тези два типа от хора, решението е само едно - Движение! Да се движите и спортувате е важна част от вашия живот. Не прекарвайте часовете си, стоейки пред телевизора а направете една полезна и приятна разходка в близкия парк. Разхождайте се на чист въздух за да спомогнете на тялото си да се отърве от вредни токсини и възстанови нормалното си функциониране. Запишете се на спорт, изберете този, които е най-приятен и увлекателен за вас. Това няма особено голямо значение, стига да се не запишете на Шах. Изберете вашия спорт така, че да се движите по-интензивно и да избягате от напрежението и стреса. Фитнеса също не особено добро решение, защото е затворено пространство.

Следвайте тези указания и ще успеете да се преборите със стомашните мазнини. За тези методи няма гаранция, че резултатите ще бъдат бързи. Единствената гаранция е, че ще бъдете по-здрави и енергични от преди. Останалото идва с времето, затова не спирайте след първия месец, когато не забележите ефект. В този момент много хора се отказват, но това е най-голямата грешка, която можете да направите.

Източник - How to Burn Stomach Fat

0 коментара:

Публикуване на коментар