Остро възпаление на гърлото | Блог за здраве и красота

събота, 28 май 2011 г.

Остро възпаление на гърлото

От всички болести по гърлото най-болезнено е острото възпаление с бактерии във вашето гърло. В тази статия ще ви разкажем какво всъщност е острото възпаление на гърлото, как да се предпазим от него и как да го лекуваме в случай, че сме се заразили.

Какви са причините за остро възпалено гърло?
Причините за този тип болно гърло са много - от настинка и грип до заразяване с бактерии и най-вече бактерията стрептокок. Тук трябва да отбележим, че различните видове остро възпаление се лекуват по различен начин и с различни средства. Те се различават по вид и болката, която причиняват е също различна.

Симптоми и признаци
Най-доброто решение за лечение на такъв тип заболяване е в неговото начало. Тогава бактериите не са се развили достатъчно и можем да спрем тяхното разпространяване много по-лесно за разлика от вече развила се болест. Обикновено болестта преминава от няколко дни до няколко седмици. За бързото ви оздравяване зависи от вашия организъм и метода на лечение, които сте избрали. Лечение с медикаменти е много по-ефективно от натуралните методи, но вероятността да се заразите в бъдеще е много по-голяма защото тялото ви не е изградило имунитет към болестта за разлика от натуралните методи, когато тялото само се справя с проблема и ще бъде много трудно да се заразите отново в бъдеще.

Методи за лечение и третиране на болното гърло
Първо ще ви кажем на кратко, кои са най-ефективните натурални методи, които можете да използвате в домашна обстановка и без да се налага вземането на медикаменти. Ето и някой храни, които ще ви бъдат полезни:
Препечен хляб - препечен хляб в комбинация с масло, сол и червен пипер (по възможност лют) са много ефикасни за остро възпаление и гной по гърлото ви. Те обират налепите по устната кухина и спомагат за облекчаване на болката.
Чесън и лук - както всички грудки чесънът и лука са богати на изключително ценни за тялото хранителни вещества и витамини, освен това те имат и много полезен анти-бактериален ефект.
Лимон и цитрусови плодове - купете си лимонада от магазина, вземете два лимона и ги изстискайте в една чаша, останалото долейте с лимонадата. Получава се един много ефективен натурален сок, който действа като убиец за бактериите в гърлото ви.

Различаване на различните видове възпаление на гърлото
Както вече казахме съществуват много видове възпалено гърло. Ето и двата основни типа:
1. Бактериална инфекция на гърлото с бактерията стрептокок, която е изключително заразна и болезнена. Основен начин да я разпознаем е зачервяване на гърлото и постоянни силни болки.
2. Остро възпаление причинено от настинка и грип - в този случай болките не са постоянни, но заразения човек изпитва трудност да говори, преглъща и променя гласа си. В този случай болния може да не разбере, че е настинал и има проблеми с гърлото докато не се събуди сутринта и не усети остра болка при преглъщане. Препоръчваме ви веднага да се запасите с нужните хранителни вещества и много витамин Ц.

И в двата случая ще трябва да предприемете мерки за бързо възстановяване от болестта, защото усложненията могат да ви причинят доста главоболия и дълготрайно боледуване.

Статията е преведена от - acute tonsillitis

0 коментара:

Публикуване на коментар