Облекчаване на болките в кръста със спорт и упражнения | Блог за здраве и красота

неделя, 29 май 2011 г.

Облекчаване на болките в кръста със спорт и упражнения

Болката в кръста е първия симптом, който трябва да ви говори, че имате проблем с начина си на живот. Дали от изморителната работа, застоял начин на живот или възпаление на ишиас нерва. При всички случаи ще трябва да предприемете действия за решаване на проблема преди да са възникнали усложнения.

Спорт, Храна и Чист въздух
Това са тритите ключа за здравословен начин на живот и дълголетие. За нещастие в днешно време всички тези фактори за здравето ви са много трудни за изпълнение. Времето ни притиска и нямаме време за спорт, храните по магазините са пълни с химия и добавки за увеличение на количествата. Производителите на зеленчуци са основните виновници за натрупването на токсини и вредни вещества в тялото ни. Вече почти не съществуват храни, които да не са смесени с разни химикали за да увеличат скоростта на растежа а в същия момент отслабват хранителните качества на храните. За чистия въздух няма какво да говорим. В големия град е почти невъзможно да дишаш, особено през летните жеги когато мръсотията от изпаренията на автомобили и заводи е в по-голямо количество от чистия въздух.

Всички тези фактори влияят на човешкото тяло. Сигурно се чудите какво общо има болката в кръста и чистия въздух? В природата всичко е свързано и всичко има своята роля. Замърсената атмосфера и нездравословното хранене в комбинация с липсата на движение правят тялото ви много уязвимо за инфекции и възпаления. А какво по-лошо от възпаление на седалищния нерв? Както вече писахме в статията за симптоми в началото се чувства просто леки и краткотрайни болки, но за кратко време те могат да прераснат от лека болка до неописуема агония и дори парализа. Като казваме парализа, нямаме предвид пълна, но болката която ще изпитате е толкова силна, че дори и да искате да ходите, това ще ви е доста трудно.

Какви са методите за облекчаване на болките в кръста?
По този въпрос няма конкретен отговор, първо трябва да установите причината за вашия проблем. Дали е от нездравословно хранене, прекалено дълго стоене пред компютъра или стрес. Ще трябва да вземете различни мерки за решение на проблема. Можете да изпробвате спортен или лечебен масаж на цялото тяло, които включва раздвижване и стимулиране на мускулите на гърба и краката, както и масаж на областта в която се намира ишиас нерва. Масажирането на тази област стимулира нерва и е много полезно в случай на възпаление. Опитайте също да отделяте малко време за разходки, движението на тялото е много важно за мускулите и нервите. Действа успокоително и за хора, които страдат от хронични заболявания и стрес.
Можете да разгледате и някой други наши постове в които сме описали, кои са най-ефективните упражнения за поддържане на седалищния нерв.

Линк към оригинала на английски - How to Relieve Sciatica Pain

0 коментара:

Публикуване на коментар