Как да разтворим камъни в бъбреците | Блог за здраве и красота

понеделник, 23 май 2011 г.

Как да разтворим камъни в бъбреците

Всеки десети човек на земята носи в себе си камъни, които се образуват най-често в бъбреците. Това са малки прашинки, които са различни по вид и състав. Когато камъните започнат да порастват на обем и се преместят към слабините, те причиняват непоносима болка и в повечето случаи стават прекалено опасни за човека. В този момент най-често се прибягва към хирургическа намеса за тяхното отстраняване. За съжаление за момента това е единствения сигурен начин да се отървем от камъни в бъбреците.

Естествено съществуват и някой методи и медикаменти за разтварянето на камъните без намесата на скалпела. Ето и някой от тях:
Разтваряне чрез ултразвук - този метод е често прилаган за хора с малки камъни и прашинки, които се разтварят относително лесно. Той е напълно безболезнен, но за жалост не винаги има ефект. За големи камъни от коралов тип е невъзможно да бъдат раздробени чрез ултразвук.

Билки и отвари: Много доктори по цял свят твърдят, че отвара от така наречената билка "Polpala" спомага за раздробяването на камъни в бъбреците и в някой случаи наистина има ефект. Проблемът е, че за да се получи ефекта от билката е нужно време и редовно приемане на отварата. През това време ще продължите да чувствате силни и понякога непоносими болки. Ако вашия случай е такъв ви съветваме да потърсите незабавна медицинска помощ.

Диети и храни: Диетите са също едно натурално лечение, но то се използва по-скоро за профилактика и прочистване на тялото. Ако вече имате образувани големи камъни, диетата едва ли ще ви помогне да се отървете от тях. Въпреки това, някой храни са доста ефективни за разтваряне на малките песъчинки, които тепърва са се образували и в бъдеще могат да прерастнат в по-големи и болезнени камъни.

Тези методи се препоръчват само за хора, които са в начален стадии на развитие на камъните в бъбреците. За да разберете на какво ниво е вашия проблем, можете прочетете за симптомите на камъни в бъбреците. Все пак ако чувствате силна болка имайте в предвид, че сигурно ще се наложи хирургическа намеса.

0 коментара:

Публикуване на коментар