Сок срещу камъни в бъбреците | Блог за здраве и красота

неделя, 8 май 2011 г.

Сок срещу камъни в бъбреците

Както вече знаете съществуват някой сокове и отвари, които могат да ви помогнат да облекчите болката от преминаването на камъни в бъбреците. Това е изключително болезнен процес, чиято болка се сравнява често със родилните болки на майката. От камъни в бъбреците страдат милиони хора по цял свят и в търсене на решение за проблема, много от тях се възползват от лечебните свойства на натуралните сокове. Не се залъгвайте, под натурални сокове нямаме предвид тези, които можете да си купите от магазина а наистина натурални.

Сок от тиква
Учените все още не могат да установят всички лечебни свойства на оранжевия плод. Едно е сигурно, сокът от тиква е изключително полезен за хора с увреждания и не само на бъбреците. Съдържа голямо количество витамини като А,Б, Желязо и редкия витамин Т, които спомага за регулирането на мазнините и не позволява затлъстяване на тялото. Затова често тиквата бива приготвяна в комбинация с месо. Сокът от тиква е много полезен и за борба със грип и простуда, пие се най-често на есен когато тялото е податливо и има нужда от укрепване на имунната система. Освен това тиквата спомага за елиминирането на бактериите в пикочния мехур и окисляването във бъбреците.

Сок от черна боровинка
Не е ясно от кога този метод се използва, но е познат още на хората в древността. Те приготвяли отвара от листата на черната боровинка и по този начин спомагали за премахването на болката в бъбреците. В днешно време боровинковия сок се използва от почти всички хора, които имат проблеми с бъбреците заради лечебните си свойства той е изключително полезен за вашето тяло.

Сок от магданоз
Не толкова често използван метод, но също така много ефективен. Магданозът се нарязва на тънко или се разбива със центрофуга за да се отдели сокът от листата и стеблото. Количеството сок, което можете да добиете от магданоза не е много, но една чаша на ден е като еликсир за здрав живот. Спомага като обезболяващо средство при пропускането на камък в бъбреците и действа като силен анти-оксидант. Също така елиминира вредните токсини в тялото на човека, особено тези, които се трупат в пикочния мехур и стомаха.

Бъдете предпазливи
Ако имате проблеми със стомаха, гастрит и тежка форма на диабет ще трябва да внимавате с количествата сок от тиква и магданоз. Особено този, които е направен от пресни плодове и зеленчуци. Те могат да бъдат също така опасни за вашето здраве, затова по-добре се консултирайте със специалист, които да ви каже по какво количество да приемате от тях.

0 коментара:

Публикуване на коментар