Херпес и как да се предпазим от него | Блог за здраве и красота

понеделник, 30 май 2011 г.

Херпес и как да се предпазим от него

Херпес вируса независимо от кои тип е силно заразен и се предава много лесно чрез допир. Като прибавим към това и факта, че през инкубационния период е почти невъзможно да разберем дали сме болки а в същото време можем да продължим да пренасяме заразата на други хора. Херпес се превръща в заплаха за човешкото здраве и най-вече кожата. Той причинява болка, дразнение и оставя след себе си вечен спомен от белези, които е доста трудно да премахнем.

В тази статия няма да влизаме в подробности за това какво е всъщност херпеса, вече сме разяснили тази тема подробно в предишни постове. Ще наблегнем основно на защитата от херпес на лицето и устните. Това са частите от тялото които са най-податливи на инфектиране с вируса от тип 2 или както го наричаме "Стресница". Ето и някой от основните методи за защита, които не изискват кои знае какво усилие.

Пазете лицето си чисто и често го мийте обилно с вода - лицето е едно от местата, които са сборище на най-голям брой бактерии по тялото. Поради това то е най-уязвимо на инфекции от този тип. Лицето на млад човек е още по-податливо защото все още не е изградило естествен имунитет. Най-простото доказателство за това са акнето и гнойните пъпки по лицето, които са често срещан проблем при тинейджърите. Херпес на устните също не отстъпва пред тези неприятни заболявания, той също поразява най-често млади хора на възраст от 15 до 30 годишна възраст. Макар, че понякога се среща и при възрастни.

Не използвайте прекалено козметични кремове с негарантирано качество и произход - на пазара в днешно време е пълно с мазила и кремове за лице, които в повечето случаи създават повече проблеми отколкото решават. Прекомерното използване на тези кремове води до загуба на естествения имунитет на лицето и то е още по-податливо на бактериите.

Избягвайте близък контакт с заразен човек - когато имате близък приятел или човек от семейството, които има херпес на устните е нужно да се предпазите за известно време от него. Ако вашата половинка страда от тази болест избягвайте целувките за известно време. Естествено гаранция, че ще се заразите няма но в повечето случаи се случва точно това. Дистанцирайки се от партньора си за 1 или 2 седмици ще ви спести болезненото, бавно и неприятно лечение.

Не пипайте лицето си с мръсни ръце - ръцете са най-честата причина за болести и бактерии по лицето. Избягвайте да пипате лицето си с мръсни ръце. Изследване от преди време в един от най-големите и елитни американски университети установи, че по копчетата на асансьорите има 200 пъти повече бактерии отколкото в обществена тоалетна. Сами си представете колко бактерии има по ръцете ви, включително и бактериите на Херпес Симплекс Тип 1 и 2, които лесно можете да принесете по останалата част от тялото ви и естествено най-уязвими са лицето и половата система.

Тези прости методи са жизнено важни за вашето здраве. Не ги подценявайте, без тях рискувате да се заразите с дори по-опасни бактерии от тези на кожните пъпки, херпес, акне и други.

Оригинала е преведен от cold sore remedy

1 коментара:

Atlas Financial Service каза...


искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Изпращам я по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

Публикуване на коментар