Стомашни мазнини - как да се преборим с тях? | Блог за здраве и красота

събота, 7 май 2011 г.

Стомашни мазнини - как да се преборим с тях?

Коремните мазнини са най-често срещания проблеми при мъжете и жените, които освен, че е вреден за вашето здраве, но и причинява психически дискомфорт на повечето хора. Кога се появяват най-често коремните мазнини? Причините за тяхната повява са различни и не винаги причината е в това, че сте наследили вашето "бирено коремче".

Затлъстяването е често срещан проблем при спортисти, които са спрели да тренират след продължителен период на строг тренировъчен режим. Това се дължи на факта, че тялото се обездвижва и енергията, която преди сте изразходвали като спортист, сега се трупа в най-уязвимите за вашето тяло места. А в повечето случаи най-податливи на затлъстяване са корема, седалищните части, гърдите, лицето и краката. Процеса на развитие е различен за всеки отделен човек, но е препоръчително да предприемете действия още щом видите първите симптоми на затлъстяване.

Корема може да започне да се подува след достигането на определена възраст. Най-често след 25 годишнината, хората започват да олегват. Няма ги вече шумните купони, непрекъснатото обикаляне и движение. Те са заместени от стреса в работата, грижите в семейството и стоенето пред телевизора или компютъра. Повечето хора забравят, че това са най-големите проблеми за здравето на човека и пренебрегват затлъстяването. Те не осъзнават, че няколкото килограма в повече са най-малкия им проблем. Истинския проблем е това, което се случва вътре във вашето тяло и не може да се види с просто око а когато симптомите на болестта започнат да се проявяват, тогава вече е твърде късно и лечението му е изключително трудно а в някой случаи невъзможно. Например коремните мазнини могат да причинят увреждания на червата или бъбреците а това са проблеми, които никога не могат да бъдат излекувани напълно.

Какво трябва да направим за да спрем подуването на корема и натрупването на стомашни мазнини.

Решенията за този проблем са много и всяко от тях работи за различен тип хора. Ако сте бивш спортист, но сте спрели активния си начин на живот ще трябва да преобмислите  това си решение. Започнете с нещо малко като бягане или плуване, но не се пренатоварвайте както преди. Тялото ви не може да издържи на натоварването, което сте го подлагали преди, когато сте бил активен спортист. Увеличавайте тренировъчната си дейност постепенно докато достигнете предишната си форма.

Хранителен режим. Това не е решение за всеки, повечето жени предпочитат здравословни диети вместо спорт и се надяват, че като се хранят по-малки и броят всяка една калория, която поглъщат ще достигнат желания от тях резултат. Перфектно тяло и здрава форма, но това е голяма грешка. Здравословното хранене работи, но само в комбинация с по-горе описания метод. Ако не сте запален спортист намерете нещо друго, която да ви харесва и в същото време ви държи във форма. Някой жени предпочитат плуване, тенис, разходки в парка, походи и фитнес. Това са приемливи тренировки за една жена, но не правете грешката, че като се храните подобаващо и излезете на парти с приятели ще сте тренирали защото танцувате. Танците са полезни за вас, но в среда, която въздуха е чист, което не може да се каже за подобни събирания.

Не се доверявайте на хора, които ви казват, че се отслабва с хранителни добавки. Те са помощни средства а не ключът към така търсения успех. Използвайте ги само ако наистина имате нужда от тях, ако чувствате умора или загуба на енергия. Най-добре ще бъде да се консултирате със професионален диетолог или фитнес инструктор, които да прецени текущото ви състояние и да изготви програма специално за вас.

0 коментара:

Публикуване на коментар