Възпалени сливици - домашно лечение | Блог за здраве и красота

вторник, 10 май 2011 г.

Възпалени сливици - домашно лечение

Възпалените сливици са безспорно един от най-неприятните заболявания, които можете да хванете. Различните видове на възпаление са причинени от различни видове бактерии. Някой са причинени от вируси например стрептококи в гърлото. Други са причинени от обикновена настинка. В тази статия ще говорим за това как можете да се предпазите от камъни по сливиците и в случай, че се заразите. Какво трябва да направите за да излекувате болните си сливици.

Първо и най-важно нещо, което трябва да знаете е каква е причината за вашето заболяване. То може да бъде вирусно, предадено от болен или от настинка и бактерии. Вирусното заболяване, което се предава чрез заразяване се нарича стрептококи. В тази статия няма да говорим за този вид възпалено гърло. Ще наблегнем на това как да излекуваме болното си гърло в случай на настинка.

Болката при преглъщане е един от първите симптоми на болно гърло. В този момент, ако чувствате болка дори и малка ще трябва да предприемете действия за нейното отстраняване. Тук на помощ идват топлите чайове и напитки, но не прекалено горещи. Облечете топли дрехи и се пазете от студа, той може да спомогне за развитието на болестта ви. Също така ще трябва да се заредите със известна доза витамин C в комбинация с други хранителни вещества. Най-лесно можете да придобиете витамин C от пресен лимон. Изстискайте два лимона в чаша, добавете малко мед или захар и изпийте напитката. Освен това, можете да изядете и кората на лимона. Тя е най-богата на витамини. Чесъна също е добро решение в случай на грип, той е богат на хранителни вещества и минерали, които предпазват и спомагат за борбата с бактериите във вашето гърло.

Ако случайно не изпуснете първия момент на вашата болест и по гърлото ви се появят налепи, то тогава сте закъснели и ще трябва да прибегнете към друг тип лечение. Вземете скилитка чесън и го стрийте заедно със един лимон и малко сода. Разбъркайте отварата докато се получи еднородна смес и след това потопете малко памук в нея. С памука ще трябва да намажете хубаво сливиците си. Ще се наложи да изтърпите малко защото чувството не е особено приятно, но има бърз и сигурен ефект.

Друг метод, но доста по-болезнен за премахване на камъни по сливиците е с препечен хляб и масло. Както вече сте усетили, храненето е затруднено заради болката при преглъщане, но ще трябва да потърпите известно време. Препечения хляб ще обере всичките налепи по сливиците ви, но преди това ще трябва да преглъщате бързо. Не съществува опасност да нараните гърлото си ако сте смелили добре храната преди това.

За лечение на болно гърло се използва и мед. Макар, че няма моментален ефект както описаните по-горе методи. Меда е много полезен за организма и за разлика от останалите се преглъща лесно. Можете да го приемате в комбинация с останалите методи като допълнителна защита.

1 коментара:

Unknown каза...

това за препечения хляб вярно ли е аз го правя , и ако е вярно , ефекта му кога си проличава , имам много голям проблем с сливиците подули са се и не мога да си кажа дори и името ...

Публикуване на коментар