Зъбобол и как да облекчим болката при кариес | Блог за здраве и красота

петък, 3 юни 2011 г.

Зъбобол и как да облекчим болката при кариес

Болката причинена от кариес на зъбите е едно от най-неприятните усещания, които могат да ви се случат. В повечето случаи вече развит кариес няма лечение освен намесата на доктор, които да излекува оголения вече нерв на вашия зъб и запечата дупката с пломба.

Въпреки тази тъжна новина, че кариес не се лекува с натурални методи. Ние ще ви предложим някои ефективни методи за облекчение на болката, но трябва да знаете, че те са временни и служат само за облекчение докато отидете на зъболекар.

За нови дупки и кариеси, които се влияят от топло и студено ще ви препоръчаме някой смеси от различни продукти, които можете да си набавите от най-близкия магазин за хранителни стоки. Вземете една глава чесън, един лимон и малко оцет. Обелете и смачкайте чесъна в малка купа или чаша. Изстискайте лимона върху вече смачкания чесън и прибавете една супена лъжица оцет. Разбъркайте добре докато се получи еднородна смес и потопете малко памук в нея. След това поставете добре напоения памук върху дупката на болния зъб и изчакайте няколко минути. Ако не почувствате облекчение на болката сменете памука с нов и прясно напоен. Би трябвало да облекчи болката в зъба ви за известно време, но не за дълго. Този метод се прилага за нови кариеси и няма особено голям ефект при дупки, които са стари или с паднали пломби.

Друг ефективен метод, които върши работа и при по-стар кариес или пулпит е сравнително елементарен за употреба и не са ви нужни кои знае какви поддръжник материали.

Лед и студена вода - облекчават болката доста бързо, но за кратко време. Вземете малко лед и го сложете в найлонов плик. После сложете плика близо до болния зъб като преди това изпийте чаша студена вода. Не прекалявайте с леда и не дръжте плика върху лицето си прекалено дълго, само докато болката намалее. Ако ви заболи отново допрете плика до болния зъб.

Постарайте се да дезинфекцирате зъбите и устата си
Силните болки в зъба са най-често причинени от възпаление и бактерии, които се развиват върху зъбната пулпа и във вътрешността на зъба. Измийте добре зъбите си с паста за зъби като се постараете да почистите дупката на зъба максимално. После вземете щипка сол и я сложете в дупката на зъба. Противно на общите представи солта няма да ви причини болка а напротив ще спомогне за изтребването на бактериите в болния зъб и ще премахне болката.

Всички тези методи са тествани и доказано ефективни, но не се залъгвайте, че те ще премахнат проблема ви за постоянно. Те служат просто за облекчаване на болката и подтискане на развиващите се бактерии. За да излекувате вашите болни зъби ще се наложи да прибегнете до помощта на зъболекар, които да прецени какво точно е нужно за вашето лечение.

Оригинален пост - relief for toothache

0 коментара:

Публикуване на коментар