Домашно лечение при зъбобол | Блог за здраве и красота

понеделник, 6 юни 2011 г.

Домашно лечение при зъбобол

Много хора и аз в това число се страхуват от зъболекари. Макар, че в днешно време технологиите са се развили до такава степен, че болката от лечение при зъболекар е много по-малка от тази, която си причиняваме ако стоим и чакаме да ни заболи зъб. Трябва да знаете, че веднъж развалил се зъба може да не боли, но рано или късно ще стигнете до там ако не вземете мерки още в началото. Ако не лекувате кариес, той рано или късно ще се превърне в пулпит и може да се наложи неговото умъртвяване. Това е простичък, бавен и неприятен процес при който живите нерви в зъба се умъртвяват и изваждат чрез остра спираловидна игла (екстрактор).

Естествено, че никой не желае да се стигне до там с неговия зъб. Мъртвите зъби се чупят много по-лесно и рано или късно се налага тяхното изваждане. Затова повечето доктори се стараят да предотвратят тази стъпка чрез лечение не оголения от кариеса нерв и прилагат метода на изваждане на нервите само в краен случай. Ако сте страхливи колкото мен или просто не ви е приятно когато друг човек ви бърка в устата и то с остър инструмент, които издава неприятен звук. Ето и някой прости решения за вас.

Някой средства за защита от зъбобол с подръчни материали

1. Много важно е да поддържате устата си винаги чиста така, че бактериите да не мога да поразят вашите зъби. Окисляването по зъбите от слюнката или храните (зъбен камък) също не е за подценяване. То може да доведе до кариес и по-лошо увреждане на корените на зъбите. Най-просто което можете да направите е да миете зъбите си по-често и винаги след хранене. Ако нямате възможност за това използвайте почистващи дъвки като тези на Орбит.

2. Приемайте повече витамини и храни богати на калций. Погрешно е мисленето, че само децата се нуждаят от повече калции. За здрави зъби калция е много важен независимо от това дали сте дете или възрастен. Има много храни богати на калции, най-вече в месо съдържащо хрущяли като тези на рибата, пиле и други. Можете да потърсите в интернет за храни, които са богати на витамини полезни за зъбите. Скоро ще посветим една статия и по този въпрос.

3. Не прекалявайте със шоколада и сладкото. Така приятни на вкус, шоколада и различните сладкиши са основния причинител на кариеси. Макар, че без тях не можем ще трябва да ги ограничим и да се постараем след всяко ядене да изчистим добре зъбите си. Избягвайте газираните напитки като кола. Някой хора я използват да избелят сребърните си бижута. Представете си какъв ефект има тогава колата върху вашите зъби.

Следвайки тези три и много прости средства за защита ще се радвате на бели и здрави зъби без да се налага намесата на зъболекар. И не забравяйте най-важното. Винаги поддържайте зъбите си чисти. На пазара има много средства, които ще ви помогнат за това.

Оригиална статия - home remedies for toothache

0 коментара:

Публикуване на коментар