Стрептококи - Първи признаци | Блог за здраве и красота

петък, 24 юни 2011 г.

Стрептококи - Първи признаци

Стрептококи е много коварна болест, която на практика е заразяване със бактерията стрептококи и често я наричаме просто възпалено гърло. За разлика от обикновеното възпалено гърло, стрептококи не се дължи на настина или грип. Тя е точно определено заболяване, което е дело на бактерията стрептококи. В тази статия ще разгледаме най-основните признаци на това заболяване и ще ви дадем някой съвети за неговото лечение при първите симптоми на болестта.

1. Болката при стрептококи се различава много от обикновената настинка, тя е заразна и често се прихваща от други приносители на бактерията. За да определим с какво точно си имаме работа ще трябва да научим и някой основни и характерни черти на бактерията. Чувството за болка е постоянно и се увеличава с времето. За разлика от останалите заболявания от този тип, болката не зависи от преглъщане или хранене. Тя се чувства през почти цялото време и се увеличава с развитието на болестта.

2. Зачервено гърло и сливици са също част от първите признаци, че сте прихванали бактерията. В първите дни от заболяването цялото ви гърло ще бъде зачервено, но в повечето случаи няма следи от бели петна, които се появяват по-късно.

3. Освен видимите признаци на заболяването са характерни и някой допълнителни черти, които са по-скоро допълнение към заболяването.

Ето и някой от тях:
а) Висока температура - рязко повишаване на температурата и трудност при нейното намаляване.
б) Главоболи - чувствате тъпи и постоянни болки в главата.
в) Световъртеж - често срещан признак, но имайте предвид, че не се проявява при всички случаи.
г)Болки в гърба - болката може да бъде в областта на белите дробове и се усеща при вдишване и издишване. В този момент е нужно да се консултирате с лекар незабавно. Съществува риск, че може да сте прихванали стрептококи пневмония, която е опасна за живота на човека.

4. Загуба на чувството за ориентация и прилошаване, понякога и повръщане. Ако бактерията на стрептококи е засегнала голяма част от тялото ви е възможно да почувствате и гадене. Наблюдава се и освобождаване на раждив секрет при кашляне.

Съвети за лечение при появата на първите признаци
Още при първите симптоми ще се наложите да направите незабавен преглед при доктор. Макар и да няма сериозна опасност за вашето здраве е препоръчително за да бъдете сигурни и спокойни. Хората, които са с по-слаба психика се плашат от подобни заболявания и често си докарват допълнителни проблеми.
Хранете се, въпреки болката е много важно да приемате силна храна и да не се излагате на много високи или много ниски температури. Ако имате висока температура е препоръчително да я намалите с натурални средства.
Купете си някой цитрусови плодове като лимони и портокали, те ще намалят развитието на бактериите в гърлото ви. Бактерията в комбинация с температура може да ви доведе до силна умора и дори изтощение. Храните, богати на витамини ще ви помогнат да се справите с нея. И винаги пазете себе си и околните от заразяване. Носете предпазна маска на лицето си за да не изхвърлите заразена слюнка по някой и той също да приеме заразата.

0 коментара:

Публикуване на коментар