Зепек натурално лечение | Блог за здраве и красота

вторник, 28 юни 2011 г.

Зепек натурално лечение

Появата на запек е често срещан проблем при много хора и в повечето случаи хората прекарват дни в тоалетната, опитвайки се да облекчат така неприятния проблем. Макар, че съществуват много разслабителни, не всички са толкова полезни за здравето а някой дори решават проблема само по време на тяхното използване. В тази статия ще ви разкажем за някой методи за домашно лечение на запек, без да се налага използването на разслабителни вещества.

Причините за поява на запек са толкова много, че дори няма смисъл да ги изброяваме. Най-честата е проблеми с храносмилането и недостатъчно добро обработване на храната. В следствие на това изпражненията са по-твърди и е много трудно да бъдат изкарани от организма. Болката също е често срещан проблем при ходене до тоалетна. За да се справите с този проблем е нужно да избягвате някой вредни храни, които могат да ви причинят усложнения.

Храни, които причиняват запек
Храненето с вредна за здравето храна, може да ви причини не само запек, но и други проблеми със органите на тялото като камъни в бъбреците, сърдечни проблеми, хранително отравяне, екземи, и други неприятни заболявания. За да облекчите болката и спрете запека е нужно да се откажете от мазните храни, колбаси от сушено месо, готвени ястия със съдържание прекалено много мазнини.

Храни, които облекчават запека
До тук с забраните, сигурно сте доста неприятно изненадани от факта, че ще трябва да се откажете от така приятната мръвка, но за да се избавите от запека които ви създава проблеми са нужни усилия от ваша страна. Как да облекчите запек в домашни условия? Отговорът на този въпрос е много прост - зеленчуците. Ето и някой храни които ще ви помогнат за това:
Зелената салата от маруля и ряпа в комбинация с яйца и кисело мляко ще ви помогне да излекувате запека за няколко дни. Като цяло няма ограничения при зеленчуците, ще можете да се храните със всякакъв вид без да се притеснявате от влошаване на състоянието си. Процесът на лечение продължава толкова време, колкото е нужно на тялото да се отърве от причинителите на запек и възстанови нормалните си функции.

При хроничен запек
За разлика от частните случаи при хората, които се хранят с неподходяща храна. Хроничния запек е много по-сериозен проблем защото се появява по-често. На света съществуват милиони хора, които страдат от този проблем. В днешно време науката и напредъка в медицината е достигнал върховете си по този въпрос и съществуват медикаменти, които могат да ви помогнат. За нещастие повечето от тях са доста скъпи. Решението идва в някой билки, които спомагат за по-лесното храносмилане и не позволяват втвърдяване на изпражненията. В някой от следващите статии ще поговорим по-обстойно за тях.

Чай за лечение на запек
Съществуват и някой билкови отвари, които могат да излекуват запек за кратко време.
1. Чай от лайка - чая от лайка е много полезен не само за дебелото черво, но и други заболявания. Приема се охладен на стайна температура и в по-големи количества. Можете да го замените изцяло с вода за около ден. Би трябвало да спре развитието на запек и облекчи болката при изхождане.

2. Чай от бодилите на магарешки трън. Не е често използван поради неприятния си вкус и малко съмнителните си лечебни свойства. В миналото е бил често използван, както за проблеми със ходенето по голяма нужда, така и за болки в гърлото, хепатит, менингит и други болести.


Преди всичко не бива да подценявате този проблем. Той може да бъде причинен от много по-сериозни проблеми в тялото, такива каквито малко хора предполагат. Могат да са симптом за проблем с червата или стомаха. За да сте по-спокойни можете да се консултирате със специалист, които да ви каже най-добре каква всъщност е причината за вашето заболяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар