Камъни в бъбреците при жените | Блог за здраве и красота

понеделник, 27 юни 2011 г.

Камъни в бъбреците при жените

Както вече казахме в една от предишни статии, камъните в бъбреците при жените са много по-често заболяване от случаите при мъжете. Макар и в днешно време да съществуват много методи за лечение на камъни в бъбреците, тази болест е изключително опасна и болезнена за една жена. Повечето жени, които страдат от това заболяване казват, че болката е по-силна дори от тази при родилните болки, счупване на кост или зъбобол. Болката обхваща най-вече областите около кръста и корема като изкарването на образуваните камъни причинява силна болка и е възможно да увреди пикочните канали. Най-неприятната част от цялото заболяване е факта, че дори изкарани от тялото, камъните се образуват отново с времето. В тази статия ще ви дадем някой съвети, които да ви помогнат да намалите болката и скоростта на развитие при образуването на нови.

Камъни в бъбреците при бременност
Някой лекари казват, че образуването на нови камъни при бременни жени е много по-често срещано отколкото при останалите. Това е така защото поради бременността органите на тялото работят под по-голямо натоварване от нормалното и бъбреците не могат да обработят добре кръвта, преминаваща през тях. Бременните жени често страдат от бъбречни кризи и изобщо проблеми с бъбреците от всякакъв тип поради този факт. За по-сигурно се консултирайте със вашия личен лекар, които ще ви препоръча най-добрия метод за тяхното премахване. Макар, че докато носите зародиша не е възможно да се премахне проблема напълно, съществуват много методи за облекчаване на болката.

Облекчаване на болката при жените
Методите за облекчаване на болката са едни и същи както при мъжете. Избягвайте храни богати на калции и пийте повече течности. В това число са най-ефективни натуралните сокове като е доказано, че сокът от червена боровинка е много ефективен за бъбречни камъни. Препоръчва се да не пиете чешмяна вода защото тя е богата на хлор и други вредни вещества. Временно можете да си купувате минерална. За жени в менопауза методите за премахване на камъни са малко по-сложни тъй като техните тъкани зарастват по-трудно от тези на млада жена.

Оперативни методи
При някой жени се образуват толкова големи камъни, че нормалното изкарване от организма по естествен начин е невъзможно и се налага оперативно премахване. За процеса на изваждане ще поговорим в някой от следващите постове. Преди всичко няма място за паника, съвременните технологии дават намаляват риска до минимум.

Симптоми на бъбречно заболяване при жените
Освен силните болки, съществуват и други признаци за това, че една дама има проблем с бъбреците. Наблюдава се отпадналост и в някой случаи висока температура. Тези симптоми са първите признаци, че може да имате не само камъни, но и по-сериозен проблем затова е важно незабавно да се консултирате със специалист. Острите болки при ходене по малка нужда са също често срещан проблем, това е причинено от малките прашинки които се движат по пикочните канали на жената.

Лечение
Лечението на проблема може да бъде по няколко начина, но не всички са безопасни и натурални. Лечението с ултразвук за раздробяване на по-големите камъни е опасно за бременни жени, но ефективно при останалите. Натуралните средства за предпазване ги споменахме по-горе а третирането в домашни условия също не се препоръчва без предварителен преглед на състоянието на жената и размера на образувалите се калциеви камъни.

В Съединените Щати по последни статистики близо 7% от женското население страда от камъни в бъбреците или проблеми с тях от друг тип. Данните са по проучване на някой от най-елитните институти. За съжаление все още не съществува постоянно и сигурно средство, което да помогне за този проблем. Повечето жени се борят с този проблем за цял живот и все още повечето решения са не напълно ефективни.

0 коментара:

Публикуване на коментар