Лечение на екзема с натурални методи | Блог за здраве и красота

четвъртък, 30 юни 2011 г.

Лечение на екзема с натурални методи

Появата на екзема по тялото е един много неприятен момент и за съжаление не съществуват много естествени средства за лечението на подобни зарази. В зависимост от различните причини за появата на екзема се прилагат различни средства за нейното лечение. В тази статия ще поговорим за основните причинители и как да се справим със тях.

Лечение на екзема в следствие на паразитно нашествие
Паразитите са един от най-опасните причинители на екземи и други кожни болести. Такива екземи се отличават със силния сърбеж, зачервяване и поява на обриви по заразените места. Тук трябва да отбележим, че не всички паразити са видими за човешкото око. Затова са нужни по обстойни прегледи. В днешно време най-големите причинители на паразитни екземи са бълхи, въшки, кърлежи и други гадинки, които могат да се залепят по тялото. Възможна е появата и на екзема в следствие на алергична реакция към някой от тези микроскопични същества. За най-добро лечение съществуват различни анти-паразитни препарати и кремове, които можете да намерите в магазините. Това което трябва вие да направите на първо време е да се изкъпете обилно с вода като не пропускате да търкате по всяка една част от тялото си. Можете да си закупите сапун с анти-бактериално действие или лосиони със същите свойства. Поддържането на личната хигиена е много важно за прочистването от малките неприятели.

Екзема породена от алергична реакция
Лечението на подобен вид екземи е малко сложно. Първо трябва да се установи причинителя на алергията и след това да се предприемат съответните действия. Човешкото тяло може да придобие алергия към много фактори като определен вид храни, козината на различни видове животни, паразити, бактерии и дори към външни фактори като слънцето и лъчите му. В последните години зачестиха и появите на екземи в следствие приемането на нездравословна храна. За съжаление в днешно време се слагат всякакви препарати за подобряването на вкуса и повишаването на количеството на храната и някой хора реагират неприятно към тези препарати. В следствие се появяват различни заболявания като най-често те се отразяват на кожата, която се опитва да изхвърли токсичните и вредни вещества от тялото. Как да излекуваме заболяването от този вид причинители е много сложен въпрос. Опитайте се да си спомните всички промени които сте направили с тялото си в последните седмици. Като например каква храна сте приемали, сменяли ли сте дрехите си с друга материя, били ли сте изложени на места с лоша хигиена и мръсотия. За да сте по-сигурни в това, кои е причинителя можете да направите медицински изследвания. След това ще трябва да се откажете от фактора, които причинява проблема. За в бъдеще ще трябва напълно да спрете определения вид храна или друг причинител, които може да ви докара алергична реакция и появата на екземи.

Нарушаване на нервната система - лечение
Какво вече споменахме в една от предишните статии, екземата може да бъде породена и от постоянен стрес и напрежение. За да се излекувате от този вид екземи ще трябва да се опитате да нормализирате начина си на живот и да не влагате толкова много нерви в проблемите си. Наскоро бе доказано, че освен екземи стреса може да доведе и до някой видове ракови заболявания. Консултирайте се със специалист-психиатър или терапевт, които ще ви помогне да се справите с проблема по възможно най-лесния начин. Междувременно се опитайте да лекувате образувалата се екзема чрез натурални кремове, мазила и поддържане на висока хигиена. Може да изпробвате лечение като мажете поразените места с масло от маслодайна роза или коктейл от зехтин, чесън и лимон. Доказано е, че лимона и чесъна имат силно анти-бактериално действие а зехтина ще ви помогне да ги превърнете в ефективен крем за да излекувате кожното заболяване.

Преди всичко е много важно да разберете причината за вашето заболяване. Това е важен фактор защото за различните видове кожни заболявания се прилагат различни методи за лечение. След като установите причината методите за третиране на поразените места са много и повечето ефективни. В днешно време науката се е развила до такава степен, че подобни заболявания се лекуват без проблеми и за кратък срок от време.

0 коментара:

Публикуване на коментар