Причини за появата на екзема | Блог за здраве и красота

вторник, 28 юни 2011 г.

Причини за появата на екзема

Появата на екзема е един неприятен и често доста тревожен проблем, особено по-суетни хора, които се притесняват от белези по тялото си. За нещастие екземата може да обхване всяка една част от тялото като поразява кожата и я превръща в неприятни червени петна а понякога и рани. На външен вид прилича много на нараняване от удар или рана. В зависимост от типа на кожната болест се развива на различни места по тялото като причините за нейната поява са много и често най-непредвидените фактори могат да бъдат причинители на болестта.

Основни причини за появата на екземи

Стрес - Макар и подценяван от много хора, стресът често води до косопад, болки в главата, екзема, сърдечни проблеми и други неприятни заболявания. За да се предпазим от появата на тази неприятна кожна болест ще трябва да се придържаме към някой основни съвети.

1. Опитайте се да не влагате толкова много нерви в ежедневните проблеми, това няма да ги реши а само ще ви създаде допълнителни неприятности.
2. Отидете на разходка или правете неща, които ви харесват в почивните дни. Целта е да се отърсите от проблемите в ежедневието и преборите стреса.
3. Споделете с близки и приятели какво ви тревожи, най-добрия начин за борба с проблемите е да ги споделиш с близък човек.

Паразитни инфекции
Нашествието на паразити по вашето тяло, вътрешно или външно са едни от най-неприятните причинители на екземи и кожни заболявания. Понякога дори един обикновен кърлеж може да ви донесе подобна инфекция. Съществуват и паразити, които са невидими за човешкото око, но в същото време са много опасни и пренасят всякакъв вид болести.
Решения:
1. Спазвайте стриктна лична хигиена
2. Винаги преглеждайте обстойно тялото си след разходки в парка или планина, както и места със занижена хигиена или прекалено много мръсотия.
3. В случай на съмнения, че сте прихванали паразити се консултирайте със вашия личен лекар.

Вредни храни и натрупване на токсини в тялото
Натрупването на токсини и всякакъв тип вредни вещества в тялото също може да бъде причинител на екзема. Това се случва най-често в моменти на отслабване на организма и възможностите му за естествена защита.
1. Приемахте храна, която е богата на повече витамини.
2. Опитайте се да възвърнете естествения ритъм на тялото чрез спорт и упражнения.
3. Избягвайте задимени и затворени пространства, без достъп до чист въздух.

Увреждане на органите за почистване на тялото

Увреждане на органите, които отговарят за прочистването на тялото от различни видове замърсявания и вредни вещества също може да доведе до екземи. Причината е че когато тялото не може да изчисти натрупалите се отрови, то се опитва да ги изхвърли от организма чрез кожата. Един пример за това са хората облъчени с радиация, те често развиват рани и екземи, които не се лекуват защото тялото се опитва да изхвърли отровите от организма. За тези описани проблеми няма конкретно решение, ще се наложи да потърсите помощ от специалист.
Можете също да опитате и с разни билки и зелен чай за прочистване на организма и кръвта, но това е само в случай, че проблема не с увреждане на някой от органите на тялото.

Различните видове екземи имат и различни причини за тяхната поява. Примерно екземите по главата и ръцете се появяват най-често от стрес, тези по корема и краката са от хранителни отравяния и други подобни проблеми. Каквото и действие да предприемете се препоръчва консултация със компетентен специалист, които да прецени точно метода по които да се проведе вашето лечение.

0 коментара:

Публикуване на коментар