Премахване на зъбобола с карамфилово масло | Блог за здраве и красота

петък, 10 юни 2011 г.

Премахване на зъбобола с карамфилово масло

Безспорно зъбобола е една от най-неприятните болки в човешкото тяло, дори стомашните болките не могат да се сравняват с нея. Причините за болка в вашия зъб са много и породени от различни проблеми в устата ви. В тази статия ще ви покажем как бързо и лесно да премахнете болката в зъба ви без медикаменти а само с домашни средства.

Компрес с карамфилово масло
Карамфиловото масло има невероятно бърз лечебен ефект върху зъбите. То също помага и за премахване на бактериите причинители на болката в зъба ви. То също уха приятно и не създава чувството за неприятен вкус в устата ви както повечето останали видови домашни лечения.

Какво трябва да направим за да премахнем болката?
Първата стъпка, която е и много важна е да изчистите обилно устата си от остатъци храна и други замърсители. Това е много важна стъпка и без нея е възможно да няма никакъв ефект от карамфиловото масло. Измийте зъбите си добре и ги изплакнете обилно с хладка вода докато не остане и най-малката следа от храна.

Втора стъпка
Вземете няколко лъжици чисто карамфилово масло и го сложете в една чаша от кафе. Към него прибавете една чаена лъжица зехтин и разбъркайте обилно докато се получи еднородна смес. След това може да прибавите и щипка сол, но не е задължително. Противно на всеобщото мислене, солта всъщност е убиец за бактериите и не причинява болка на раните в зъба.

Трета стъпка
Вземете малко памук и направете тампон с него. След това го напоите обилно с вече забърканата смес. Добре напоения памук се поставя върху дупката на зъба или ако е прекалено голяма вътре в нея. Важно е дупката на болния зъб винаги да бъде затворена за да не влиза храна в нея, която да ви причини болка. След време болката ще започне да намалява, дори пулсиращата болка от възпален нерв не може да устои на карамфиловото масло. За разлика от други средства за защита от зъбобол. Карамфиловия екстракт спомага за лечението на болния нерв в корените на зъба и по този начин може да предотвратите неговото изваждане в бъдеще.

Въпреки, че този метод е наистина ефективен за облекчение на болката. Той не може да възстанови вече образувалата се дупка в зъба. Все още не е измислен начин, които да накара зъбите естествено да попълват дупките в зъбите. Затова ви препоръчваме да отидете при първа възможност на специалист зъболекар, които да почисти зъба и запълни дупката с пломба от фото полимер. И не забравяйте, винаги поддържайте устата си чиста за да предотвратите проблеми с зъбите си.

Оригинална статия в превод от - toothache remedies

0 коментара:

Публикуване на коментар