Прекомерна умора води до редица проблеми | Блог за здраве и красота

събота, 4 юни 2011 г.

Прекомерна умора води до редица проблеми

Случвало ли ви се е да чувствате прекомерна умора и нищо да не помага за да се почувствате по-добре? В същото време не можете да спите и се въртите в леглото а през деня сте като почти заспал и приличате на човек, които се купонясвал в продължение на седмици. Каквото и да опитате проблема остава и няма начин да го решите.

Е вече не, не се притеснявайте ние ще ви помогнете да се преборите с прекомерната умора. Първо ще трябва да научите каква е причината за вашата изтощеност през цялото време. А причини изобщо не липсват. Понякога дори най-невинните и на пръв поглед незабележими неща могат да бъдат причина за умора, дори те да не бъдат свързани с физически труд.

Застояването пред телевизора може също да ви докара подобен проблем, особено ако се случва системно. Ако сте прекарали прекалено дълго време в работа и се приберете в къщи с надеждата, че ще си отпочинете за следващия ден. Понякога надеждите ви не се опровергават или поне не както очаквате. Истинската причина за това всъщност е много проста, трябва да се настроите, че сте достатъчно отпочинали за идващия ден. Ставайки с мисълта, че всичко е наред ще ви помогне да се преборите с психическата зависимост от почивка.

Ако сте достатъчно уверени, че можете да се справите с проблема ще постигнете целите си и съответно ако мислите постоянно за умората тя ще ви победи. Не трябва да допускате да бъдете повлияни от психическата зависимост към почивка. Ето и какво можете да направите за да се почувствате по-добре.

Ако работите в голям град е хубаво да отделите малко време за себе си. Помислете за това какво обичате, било то спорт, риболов, плуване или разходка в парка. Обмислете и възможността да отидете на почивка през почивните дни. Или направо си вземете няколко дни отпуск и се насладете на приятна разходка в планината. Виждайки живота в природата ще се почувствате много по-силни и енергични от преди. Ще забравите за прекомерната умора и всички проблеми, които ви заобикалят.

Макар, че на пръв поглед тези съвети не изглеждат ефективни и много хора са настроени скептично към тях. Те наистина работят и то много по-добре от това да се затворите в спалнята пред телевизора или лежите по цял ден на дивана. Сигурно ви се е случвало проблемът колкото повече лежите, толкова по-изморени да сте, но да не можете да заспите или отпочинете. Тялото ви всъщност има достатъчно енергия, но тя трябва да бъде отключена от вашето собствено желание. А какво по-тонизиращо от приятна разходка с приятели на планина сред чистият въздух и приятна обстановка.

Оригиналът е преведен от - excessive tiredness

0 коментара:

Публикуване на коментар