Лечение за възпалено гърло без медикаменти | Блог за здраве и красота

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Лечение за възпалено гърло без медикаменти

Възпалено гърло е един наистина неприятен проблем през които сме минавали всички. За щастие съществуват много различни и ефективни лечения за възпалено гърло, които помагат не само за облекчаване на болката, но и за премахване на бактериите по сливиците.

В миналото възпалено гърло и подути сливици са били едни от най-често срещаните проблеми при хората особено през зимата, когато организма е много по-уязвим. Възпаление на гърлото се появява при настинка или вирусна инфекция с бактерията стрептококи. В тази статия ще ви разкажем за някой лесни и ефективни начини за лечение на възпалено гърло без медикаменти. Не е нужно да ходите на лекар освен ако болестта не е в напреднал стадии.

Отвара за премахване на бактериите по гърлото
Вземете една глава лук и премахнете външната част като оставите само чистата грудка. Друго което ви трябва е един лимон, малко оцет, магданоз, пчелен мед, хлебна сода.

Избеления лук се смачква хубаво в една супена паничка. След това към него се прибавя изстискан сок от лимона. Разбъркайте добре и пазете очите си за да не ви дразни от лука. След това прибавете настърган магданоз като отново разбърквате. Важно е да знаете,  че след всяко добавяне на нов продукт се разбърква за да се смесят по-добре съставките. Прибавете една или две супени лъжици мед. Накрая прибавете две, три щипки хлебна сода. След като сте разбъркали добре сместа я оставете за тридесет минути да престои на стайна температура.

Вземете памук и го увъртете около показалеца си докато го обвиете добре. След това потопете показалеца в сместа като го напоите добре. Сега намажете обилно сливиците си като стоите пред огледалото и наблюдавате така, че да не изпуснете непокрито място. Сигурно ще ви е неприятно да бъркате в гърлото си, но повярвайте ми да го направи друг е още по-гадно. За предпочитане е да го направите вие защото човека усеща най-добре на коя част от сливиците го боли най-много и къде трябва да нанесе от отварата.

Остатъка от сметта го приберете в хладилник или шкаф където да бъде на сухо и хладно. Използвайте същата отвара и повторете операцията по три пъти на ден. Би трябвало да почувствате облекчение още след първото нанасяне по възпалените места. Не излизайте на вън и не стойте на хладни места защото ефекта от цялата процедура ще бъде безсмислен. Опитайте се също да похапнете силна храна с много витамини. Най-подходящи са пилешко, салата от зеленчуци като маруля, краставици и тиквички. Ако този метод не помогне през първите два дни по-добре се консултирайте със специалист.

Оригинална статия - cure sore throat

0 коментара:

Публикуване на коментар