След запек, какво трябва да направим? | Блог за здраве и красота

петък, 10 юни 2011 г.

След запек, какво трябва да направим?

Най-лошото е минало и неприятните моменти в тоалетната са вече история. От тук нататък трябва да се постараем повече за да не ни сполети отново проблема с неприятния запек. За да се подсигурим, че това няма да се случи отново ще трябва да подложим тялото си на кратка и полезна за стомаха и червата диета.

Какво е нужно за да направим добра диета след запек?
Когато чуят думата "диета" повечето хора се стряскат, че ги очакват дни на хранене само с плодове и зелена салата. Това не е така, но въпреки това зеленчуците ще бъдат неизменна част от менюто ви.
Съставките: Зелена салата, Маслини, Пилешко, Пуешко, Лук, Зеле, Моркови и Всякакъв тип грудки като картофи, репички, ряпа и т.н.

Тук е момента да споменем и за най-приятната част "скарата". Целта на цялата диета е да се храните с пресни продукти и без допълнителни готвени ястия като фасул, грах и друг. Пригответе пилешкото месо на скара или ако нямате в краен случаи пържено, но не използвайте олио а зехтин. С зеленчуците може да правите почти всичко без да ги готвите. Можете да ги ядете пресни на салата или направо по отделно в сандвич.

Целта на диетата не се натрупват излишни мазнини в тялото. А готвената храна винаги е богата на мазнини, които могат да предизвикат разстройство на дебелото черво или запек. Можете за кратко да откажете и яденето с хляб, но това не е задължително.

Пийте сок от боровинки. Действа като перфектно разхлабително за хора, които все още не са се преборили с запека. Натурални сокове освен боровинка са полезни и ягода, череша, кайсия и касис. Цитрусовите плодове са също полезни за стомаха и червата. Ако търсите бързо лечение на запек, то може да се каже че такова не съществува при всички случаи ще прекарате известно време в напъни над тоалетната чиния.

След запек ще трябва да укрепите и имунната си система в случай, че сте се хранили с прекалено много не здравословна храна. Понеже не можете да си добавите всичките ви нужни витамини може да прибегнете и към някой натурални добавки. Най-важен е витамин Ц, него може да си набавите директно от пресния лимон и особено от кората му.

Не забравяйте да вземете всички мерки за лечение на запек още в началото на проблема. Много хора подценяват този проблем, но той води до редица проблеми от които може да страдате за в бъдеще.

0 коментара:

Публикуване на коментар