Лечение на шум в ушите | Блог за здраве и красота

четвъртък, 30 юни 2011 г.

Лечение на шум в ушите

Шумът в ушите е голям проблем за повече от 36 милиона души само в Съединените Щати а за целия свят цифрите са много по-големи. За съжаление не съществуват методи за неговото лечение, които да ви дадат 100% гаранция, че ще се справите с проблема напълно и той няма да се появи в бъдеще. Причинителите на шум в ушите са много и обикновено самия шум идва като симптом на друг проблем с тялото ви. Например при високо кръвно често започвате да усещате пищене в ушите, или от резки промени в атмосферното налягане на тялото му е нужно време да се пригоди към новите атмосферни условия и затова често се усеща шум в ушите а понякога дори кръвоизлив през носа. В тази статия ще поговорим за основните причинители на този неприятен проблем и лековете, които могат да ви помогнат да се справите с него.

Излагане на силен шум
Всички обичаме да ходим на шумни места със силна музика и други мероприятия, но не осъзнаваме последствията за тялото от това. Стоейки близо до директно насочен силен звук към нас се получават временни увреждания на слуха, които могат да се усложнят в бъдеще. Такива проблеми се проявяват най-често при хора над 40 годишна възраст. Лечението на този проблем е много спорно, съществуват някой терапии, които могат да облекчат проблема за известно време. На първо място ще трябва да се откажете от шумните места на които обичате да ходите или поне да се стараете да стоите далеч от източниците на силния звук.

Високо кръвно
Високото кръвно налягане е често срещан проблем при хората, но при някой от тях се развива така наречения шум. Каквото и да правите е почти непосилно да се справите с проблема докато той не отмине от сам. Можете да помогнете за по-бързото възстановяване като предприемете действия за намаляване на кръвното налягане. Как да направите това може да прочетете тук.

Увреждане на слуха и звън в ушите
Причинители на увреждания са много и понякога дори са заложени хронично в човека. По последни проучвания облъчването с различни видове радиация дори в безопасни количества може да доведе до звън в ушите. Лечението е чрез терапии, масаж в областта на ушите и главата. Подобни масажи спомагат и за главоболие, зъбобол и други подобни проблеми.

Резки промени в атмосферното налягане
За съжалени за този вид шум в ушите няма лечение, добрата новина е че в повечето случаи то отминава по естествен път за няколко дни. На тялото му е нужно време да свикне с промените, които го обкръжават. Най-важното в този момент е да избягвате стоенето на едно място или седнали за по-голям период от време. Движението ще спомогне на тялото да се климатизира по-бързо към новите атмосферни промени.

Признак на оглушаване
При хората на възраст сетивата започват да губят своята естествена способност за нормално функциониране. Този проблем не важи само за шума в ушите, но и за зрението и други части от тялото. Решения има много, в днешно време технологиите са достигнали върха си в тази сфера и съществуват спомагателни уреди, които да ви помогнат за нормалното функциониране на ушите ви.

Никога не се притеснявайте за появата на проблеми от този тип, те не са постоянни и не засягат сериозно тялото ви. В повечето случаи са признаци на други проблеми, които трябва да разпознаете.

0 коментара:

Публикуване на коментар