Снимки на възпалено гърло | Блог за здраве и красота

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Снимки на възпалено гърло

Всички етапи на възпалено гърло са изключително неприятни и болезнени. В тази статия ще ви покажем със снимки всеки етап от развитието на вашето възпалено гърло и ще обясним какво се случва в гърлото ви по това време и какво трябва направите за да спрете болката. Фотоматериалите са подредени по ред както се развива и болестта в гърлото ви.


Етап 1
На тази снимка е показан първия етап от възпалението на вашето гърло. При този етап се появява леко зачервяване както виждате на картинката. При някой хора първия етап преминава много бързо и безболезнено, дори някой дори не осъзнават, че са болни. Чувстват съвсем малко дразнение при хранене и кашлица сякаш нещо е заседнало в гърлото им. При други хора се чувства непрестанна, но лека болка. Процесът в този момент е обратим, можете да спрете бъдещо развитие на болестта като се приберете в къщи на топло, пийте билков чай (леко топъл) и направете кратка диета с препечени филийки с масло и малко месо.

Етап 2
При етап две вече нещата са по-сериозни и болният чувства по-силна и остра болка, особено при хранене. В този момент са се образували бели петънца по сливиците, които са първи по-сериозен признак за това, че става нещо сериозно в гърлото ви. Премахването на белите полипи по сливиците е доста неприятен и болезнен метод, но трябва да се направи за да се избегне по-сериозна инфекция. Съществуват различни методи за облекчаване на болката и премахване на полипите по сливиците, можете да разгледате някой от предишните статии за това.

Етап 3
Най-болезнения момент от развитието на цялата болест. В този момент проблема рядко става по-сериозен от този а и няма какво толкова да усложни повече защото сте достигнали върха на инфекцията. По гърлото и сливиците са се образували големи гнойни камъни или полипи, които не позволяват дори да преглъщате без да се прививате от болка. Загубата или пълна промяна на гласа в следствие на увреждане на гласните струни също е често срещан проблем в този момент. Единственото, което приемате без болка е горещи напитки, но те не са полезни за инфекцията в гърлото ви.

Ако при третия етап вече не сте потърсили лекарска помощ то сега е момента да го направите за да избегнете по-сериозни усложнения. Методите за домашно лечение при последния етап не са много ефективни освен да ви помогнат за облекчаване на болката докато болестта отмине. За по-сериозно лечение и бързо възстановяване ще трябва да прибегнете до лекарска помощ.

Източник tonsil stones pictures

0 коментара:

Публикуване на коментар