Зъбобол лечение и профилактика | Блог за здраве и красота

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Зъбобол лечение и профилактика

Съществуват много методи за лечение на зъбобол, които са ефективни и в същото време достъпни за хората така, че да не се налага прибягване към зъболекарска помощ. Някой от тези лекове срещу зъбобол можете да си добавите и в домашна обстановка, други можете да поръчате от интернет. Примерно карамфиловото масло се намира рядко в магазините, но можете да си го поръчате онлайн и да го получите за няколко дни. Карамфиловото масло, както казахме в предишния си пост е изключително ефикасно при зъбобол. То не само отнема болката, но и лекува повредения зъб.

Ето и някой лекове за зъбобол, които можете сами да приложите

1. Прополис - Безспорно един от най-големите убийци на бактерии, вируси и всякакъв тип инфекции. Той е разпространен в медицината като средство за лечение на редица болести като възпалено гърло, инфекции, херпес и естествено зъбобол. На практика прополисът представлява смес от смоли, восък и прашец събиран от пчелите в кошера. Нормалното му състояние е много гъсто затова често се разрежда със спирт. Можете да направите малка топка от него защото той е мек и на външен вид наподобява чист восък, но е малко по-тъмен. След като вземете малко парче прополис и го направите на топче. Поставете го в дупката на зъба като се уверите, че покрива плътно цялата корозирала част на зъба. След кратък срок от време, прополисът ще намали болката и убие вредните бактерии, които са нейни причинители. Също така можете да оставите дупката затворена и по този начин да я предпазите от допълнително замърсяване преди да отидете на зъболекар. Важно е да се отбележи, че преди да запълните дупката на зъба с прополис, предварително трябва да сте измили добре зъбите си за да не затворите храна или други отпадъци в кариеса на зъба си.

2. Друг лек за зъбобол е с така наречената билка "Американски зантоксилум". Тази билка е много ефикасна за лечение на зъбобол дори в напреднал стадии (пулпит, абсцес). Има няколко начина за прилагане на лечение с тази билка. Единият е да дъвчете кората му като слюнката отделена при дъвченето придобива анти-бактериални и болкоуспокояващи свойства. След като попадне слюнката в зъба тя намалява болката и дезинфекцира цялата ви уста а не само болния зъб. При това прилагане е важно да не дъвчете на болната страна за да не дразните възпаления нерв. Друг вариант за прилагане е сварен чай от кората на американски зантоксилум като след изстудяване потопете памучен тампон в отварата и запълнете с него зъба си. Постарайте се да направите гъст концентрат от билката за да има по-силен и бърз ефект.

Преди всичко трябва да знаете че тези лекове за зъбобол са само временни. Медицината все още не е измислила метод за естествено възстановяване на вече болен зъб. Единствения сигурен метод е да прибегнете към услугите на зъболекар, които да реши каква процедура е нужна за вашето лечение.

0 коментара:

Публикуване на коментар