Хроничен шум в ушите | Блог за здраве и красота

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Хроничен шум в ушите

Все повече хора страдат от хроничен шум в ушите и за нещастие докторите които са компетентни и могат да ви помогнат по този въпрос са твърде малко. Някой лекари дори казват, че шума в ушите не може да бъде лекуван нито с медикаменти нито с натурални средства. За щастие това не е вярно и съществуват някой успешни и добре разработени терапии, които могат да спрат хроничния шум в ушите.

Преди да минем към третирането на хроничния шум в ушите ще поговорим за това какви са причините за този проблем. От последно изследване учени са установили, че в днешно време все повече хора страдат от този вид заболяване и проблема им се влошава допълнително от редица фактори. Мобилните телефони са основния виновник за появата на хроничен шум в ушите, особено за хора които вече го имат заложен. При тях той се увеличава или ускорява развитието си драстично. Облъчването от телефоните не единствената причина за хроничното заболяване. Дори клетките на интернет доставчиците и стоенето пред компютъра може да предизвика това заболяване. Освен за ушите мобилните телефони се оказват много вредни и за бъбреците, оплешивяване и зрението.

Какво трябва да направим за да се предпазим от този вид хронично заболяване. Съветите, които можем да ви дадем ние са много прости.

* Не използвайте мобилния си телефон освен при нужда. Някой хора прекаляват с неговата употреба и не съзнават колко уязвими са техните уши.
* Когато слушате музика е препоръчително да не използвате слушалки. Насоченият звук директно към тъпанчетата увеличава риска от шум в ушите още на ранна възраст.
* Когато ходите на парти не стойте близо до високоговорителите те могат да увредят не само вашите уши а и други части от тялото.
* Почиствайте ушите си редовно и не позволявайте натрупването на ушна кал. Особено важно е и след баня да подсушите добре ушите си за да не остават остатъци от вода в тях.

Съществуват и някой натурални терапии които могат да ви помогнат да се справите с хроничния шум в ушите особено когато сте в късна възраст. След 30 годишна възраст ушите на човека са много по чувствителни и уязвими на хронични заболявания. Постарайте се да се грижите за тях защото шума е първия симптом за оглушаване.

0 коментара:

Публикуване на коментар